Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

VIDEO. Autostāvvietas Miera ielā, iespējams, tiks slēgtas

© Dmitrijs Suļžics/MN

Svētdien, 3.decembrī tramvaju sastrēgumu Miera ielā izraisīja šoferi, kas savu spēkratus bija novietojuši pārāk tuvu tramvaja sliedēm, liedzot tramvajam turpināt kustību. Pēc sliežu ceļu atbrīvošanas, līdzīgas situācijas gadījās citās, kopumā 5, Miera ielas vietā.

Par to vēsta arī TV3: "Par pirmo incidentu, tramvajam nespējot pabraukt garām sliedēm blakus atstātam auto, “Rīgas satiksme” (RS) publiski ziņoja īsi pirms pulksten 13 mikroblogošanas vietnē “X”. Pēc nepilnām 20 minūtēm satiksme tika atjaunota. Cilvēki tika brīdināti par transporta kavēšanos. Tomēr stundu vēlāk RS atkārtoti vēstīja par sliedēm tuvu atstātu auto, kas bloķē 11. tramvaja kustību. Arī šoreiz sliežu atbrīvošana prasīja nepilnas 20 minūtes."

Rīgas Satiksme TV3 informē: ka uzņēmums iecerējis sarunas ar Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentu par konkrēto stāvvietu slēgšanu ziemas periodā.

Mikroblogošanas vietnē "X" tika ziņots, ka sastrēgumā stāvēja vismaz pieci seši tramvaja sastāva un kustība iekavējās aptuveni par divām stundām.

Kāds "X" lietotājs raksta: "Matemātikas uzdevums. Ja viens dolbajobs-autovadītājs noparko savu miskasti par tuvu sliedēm un apstādina satiksmi vismaz 5 tramvajiem uz vismaz 2 stundām, cik cilvēkiem ir izpista diena? Turpceļā šo redzēju, tāpēc izvēlējos citu maršrutu mājup. Labi, ka tā. Pēc 2h joprojām stāv."