Biedrībai "Ukrainas māja Latvijā" lietošanā nodos bijušo VISC ēku

© Dmitrijs Suļžics/MN

Biedrībai "Ukrainas māja Latvijā" bezatlīdzības lietošanā tiks nodots valsts nekustamais īpašums Strūgu ielā 4, Rīgā, kur iepriekš atradās Valsts izglītības satura centrs (VISC), otrdien nolēma valdība.

Nekustamais īpašums, kas atrodas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valdījumā, sastāv no zemes vienības 681 kvadrātmetru platībā un divām būvēm - Valsts jaunatnes iniciatīvu centra un garāžas. Nekustamā īpašuma atlikusī bilances vērtība uz šā gada 31.oktobri tiek lēsta 60 765 eiro apmērā.

Nekustamais īpašums nav nepieciešams ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu funkciju nodrošināšanai, apliecināja IZM.

Nekustamais īpašums tiks nodots biedrībai, lai tā varētu sadarboties ar Ukrainas un Latvijas izglītības, zinātnes un kultūras iestādēm, popularizēt Ukrainas kultūru un vēsturi Latvijā, organizēt Ukrainas un Latvijas starpkultūru izglītības projektus, darbnīcas, ukraiņu un latviešu valodas klubu, literatūras lasīšanas klubu, koncertus un citus pasākumus. Tāpat iecerēts organizēt atbalsta pasākumus ukraiņu bēgļiem Latvijā, kā arī sniegt humāno palīdzību cietušajiem reģioniem un to civiliedzīvotājiem Ukrainā.

Biedrības spēju segt ar nekustamā īpašuma uzturēšanu saistītos izdevumus apliecinājusi arī Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Svarīgākais