Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas pašvaldības izpilddirektors pirmo šīs ziemas centralizēto ietvju tīrīšanu Rīgā vērtē apmierinoši

© Kaspars KRAFTS, MN

Pirmā diena, nodrošinot centralizētu ietvju tīrīšanu ne tikai Rīgas centrā, bet arī pie pilsētas maģistrālajās ielās un ielās ar intensīvāku satiksmi ārpus centra, kopumā aizvadīta apmierinoši, uzskata Rīgas pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange.

Iedzīvotāju sūdzību neesot daudz, bet esot iespējami uzlabojumi.

Lange uzskata, ka jākāpina ietvju kopšanas temps ārpus centra un jāpārskata ietvju tīrīšanas maršruti, lai pirmās notīrītas būtu ietves ar vislielāko gājēju plūsmu.

Viņš norādīja, ka lai pēc snigšanas notīrītu 1042 kilometrus ietvju, kuras šogad kopj pašvaldība, nepieciešamais laiks ir aptuveni astoņas stundas.

Rīgā snigt beidza plkst.4 no rīta, un visas 1. un 2.kategorijas ielām piegulošās ietves vienu reizi tikušas notīrītas līdz plkst.12.

Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā jau kopš pagājušā gada ietvju tīrītāji labi pārzinot katru ietvi, un tīrīšana šeit sokoties raitāk.

Jaunajos tīrīšanas maršrutos ārpus centra tempu esot iespējams kāpināt. Tāpat turpmāk nedrīkstot pieļaut, ka ietves pie pilsētas galvenajām ielām, piemēram, Brīvības ielas, pēc snigšanas netiek notīrītas visā garumā vairākas stundas. Šī situācija tikšot pārrunāta ar ietvju uzturētājiem.

Pašvaldībā informēja, ka arī dienas laikā pašvaldības Teritorijas labiekārtošanas pārvalde un tīrīšanas pakalpojuma sniedzējs turpina uzraudzīt ietvju stāvokli.

Iedzīvotājiem esot jāatceras, ka pašvaldība mehanizēti kopj tikai pašvaldības ielām piegulošās ietves, notīrot pusi, bet ne mazāk kā 1,5 metrus no ietves kopējās platības.

Vairāk netiekot prasīts arī no iedzīvotājiem, kuriem šogad vēl jāturpina kopt ietves pie saviem īpašumiem. Par to, lai tīri būtu privātīpašumu iebraucamie ceļi, kāpnes, celiņi u.c. tāpat kā vienmēr esot jārūpējas īpašumu saimniekiem.

Kā ziņot pagājušajā ziemā Rīgā centralizēti tika tīrītas ietves vēsturiskajā centrā, šoziem to dara visā pilsētā 1. un 2.kategorijas ielās.

Savukārt 2024./2025.gada ziemā pašvaldība centralizēti tīrīs ietves visās pilsētas ielās.

To, vai konkrētās ietves tiks tīrītas centralizēti, var noskaidrot pašvaldības mājaslapā "riga.lv/lv/ziema".