Baisa izdzīvošana Rīgā: slima, nosalusi guļ nojumē uz slapja matrača

© Ekrānuzņēmums/Bez Tabu

Pēc dzīvesvietas zaudēšanas sieviete Rīgā izdzīvo pussabrukušā dārza būdā, kurai caurs jums un vietām trūkst sienu. Iestājoties aukstiem laikapstākļiem, viņa uztraucas, ka var nosalt. Satinoties segās un guļot uz slapja matrača, sieviete raudot raidījumam sūdzējās par veselības problēmām un pašvaldības attieksmi, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Līvija mitinās brikšņiem aizaugušā apkaimē Pārdaugavā, netālu no Dienvidu tilta, vietā, kur agrāk bija mazdārziņi. Pussabrukušo “dzīvesvietu”, graustu ar cauro jumtu un daļēji sabrukušām sienām sauc par trušu būdu, piebilstot gan, ka truši, visdrīzāk, dzīvo labākos apstākļos. Kad “Bez Tabu” komanda ieradās apraudzīt Līviju, viņa gulēja visas savas iedzīves ielenkumā, uz slapja matrača, sasegusies segās. Briesmīgajos apstākļos izdzīvo kopš vasaras, kad nācās izvākties no saimnieka mājas Rīgā, Tauvas ielā, jo viņš namu pārdeva, klāstīja Līvija.

Līvija izdzīvo briesmīgos apstākļos:

Es esmu slims cilvēks, staigāju ar palīglīdzekļiem, braucu ar invalīda ratiņiem. [Sociālais darbinieks] atbrauc, nofotografē, bet es palieku dzīvot trušu būdā! Es ilgi turējos, bet vairs nevaru! Es dzīvoju uz stiprām pretsāpju zālēm, lai varētu gulēt naktī.

Līvijai ir trūcīgas personas statuss, kas viņai garantē 125 eiro pabalstu un pārtikas minimumu. Sieviete stāstīja, ka, tā kā pati pārvietojas ar grūtībām, silto ēdienu no zupas virtuves viņai piegādā daži draugi, stāsta raidījums.

Rīgas Sociālajā dienestā raidījumu informēja, ka Līvija ir sociālo darbinieku redzeslokā. Lai viņa varētu pretendēt uz sociālo dzīvokli, kur grūtdieņiem dzīvošanu teju pilnībā uzsauc pašvaldība, jānokārto 1. vai 2. grupas invaliditāte; pagaidām Līvijai invaliditāte nav oficiāli apstiprināta, sacīja Sociālajā dienestā.

Svarīgākais