Iedzīvotāji aktīvi informē par bedrēm Rīgas ielās

Rīgas domes Satiksmes departamenta akcijā „Iedzīvotāj, informē par bedrēm Rīgas ielās!” pirmajā nedēļā kopumā iesaistījās vairāk nekā 500 iedzīvotāji, informējot par konkrētām vietām, kur bedres apdraud satiksmes drošību.

Par nepieciešamajiem remontdarbiem kopumā tika saņemti vairāk nekā 200 zvani un 300 elektroniski paziņojumi. Speciālisti informāciju pārbauda un atbilstoši bedru atrašanās vietas nozīmīgumam un bīstamībai to apkopo, lai iespējami ātri varētu sākt remontdarbus.

Visbiežāk sūdzības saņemtas par bedrēm iekškvartālos, taču tiek ziņots arī par bedrēm uz maģistrālajām ielām. Informācija par bedrēm iekškvartālos tiek apkopota un departamenta speciālisti informē attiecīgās teritorijas izpilddirekciju. Savukārt informācija par bedrēm uz maģistrālajām ielām tiek nodota rīcībai ceļu uzturētājiem.

Līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos Rīgas ielās un uz tiltiem bedres veidosies daudz straujāk, pat stundas laikā, akcentē Satiksmes departamenta speciālisti, un remonts būs nepieciešams daudz lielākā apmērā.

Jāņem vērā, ka ierobežotā finansējuma dēļ bedrīšu remontu šogad prioritāri ir iespējams nodrošināt pilsētas maģistrālajās ielās un uz tiltiem. Savukārt rajona nozīmes ielās veiks lielāko bedru remontu, lai novērstu avārijas situācijas.

Informāciju par to, kur bedres radušās, Rīgas iedzīvotāji un viesi var sniegt pa bezmaksas tālruni 80003600 vai mājas lapā www.rdsd.lv, norādot konkrētu vietu un adresi.

Par plānotajiem darbiem un paveikto var uzzināt Satiksmes departamenta mājas lapā un Rīgas domes mājas lapā www.riga.lv.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.