"Tā ir ņirgāšanās par invalīdiem!"; soctīklos cilvēki pikti par labierīcībām Uzvaras parkā

© Dmitrijs SUĻŽICS, MN

Lai gan atsevišķi darbi vēl turpinās, atjaunotais Uzvaras parks ir gatavs uzņemt rīdziniekus, informēja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Taču, kā novēroja Saeimas deputāte Zane Skujiņa-Rubene, jaunatklātajā Uzvaras parkā ierīkotas labierīcības, kurā nevar iekļūt cilvēks ratiņkrēslā.

"Kārtējais pielāgotības šedevrs - jaunatklātajā Uzvaras parkā ir tualete cilvēkiem ar invaliditāti, kurā, pārsteigums!, cilvēks ratiņkrēslā nevar tikt iekšā. Rīgas dome, vai jums ir pamatojums šādu labierīcību izveidošanai? Vai pirms tam konsultējāties ar NVO?"vietnē "X" taujā deputāte.

Autore atbildot uz Rīgas domes komentāru, raksta šādi: Un te beidzas centieni cilvēkam ar invaliditāti būt neatkarīgam. Piedodiet, taču neredzu, kā viens dežurants varēs gan stumt cilvēku ratiņkrēslā, gan atvērt durvis, neapdraudot šī cilvēka dzīvību.

Sandra: “Šedevrs” uzstādīts ari pie Māras dīķa. Domāju, ka iekļūšana tualetē būtu neiespējamā misija arī māmiņām ar bērnu ratiņiem un izaicinājums senioriem.

Nick: Tā ir ņirgāšanās par invalīdiem! Kā tas vispār ir pieļaujams? RD lūdzu Nekavējoties lūdzu izlabot šo brāķi

Linda: Tā droši vien tehniskā rampa, iedvesmojoties no tehniskās ietves. Es kā cilvēks ar invaliditāti varu teikt, ka katrs izgājiens Rīgas infrastruktūrā ir kā izdzīvošanas šova elements.

Guna: Mežaparkā līdzīgi - durvis tā ierīkotas, ka cilvēks ratiņkrēslā pats nevar wc iekļūt. Izkļūt vēl ar lielām pūlēm, bet iekšā nē. Esmu vairākas reizes, garāmejot palīdzējusi iekļūt, un pēc tam sagaidījusi, lai palīdzētu izkļūt.

Aleksandrs: tam pandusam ir jābūt trīsreiz garākam, lai var uzbraukt ratiņkrēslā. šis ir vienkārši ķeksīša pēc.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.