Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Blakus Uzvaras parkam ar koncertu notiks Lāčplēša dienas pasākums "Rīgas sardzē"

© Alise Šulca, MN

Par godu Lāčplēša dienai Rīgas domes vārdā vicemērs Edvards Ratnieks 11.novembrī aicina ikvienu kopīgi vienoties brīvības cīnītājiem veltītā koncertā "Rīgas sardzē" kopā ar grupām "Skyfoger" un "Raxtu Raxti", kā arī hip-hop mākslinieku Fiņķi.

Koncerts notiks Bāriņu ielā pie Uzvaras parka. Pasākuma sākums būs no pulksten 17.00 ar ugunskuru iedegšanu, fona mūziku, ko nodrošinās "Radio Skonto", darbosies zupas virtuve, būs iespējams iegādāties siltus dzērienus un uzkodas. Pulksten 18.00 uzstāsies mūsdienu tautas mūzikas apvienība "Raxtu Raxti". Pulksten 19.00 koncertu turpinās hip-hop mākslinieks Fiņķis ar pavadošo grupu. Vakara kulminācijā pulksten 20.00 būs grupa "Skyforger" ar speciālu pus otras stundas garu uzvedumu Lāčplēša dienai.

Lāčplēša diena ir visu Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas diena. 1919.gada 11.novembrī pēc gandrīz mēneša ilgām cīņām Pārdaugavā Latvijas armija sakāva Bermonta karaspēku. Rīgas atbrīvošana 11.novembrī simboliski tiek uzskatīta par uzvaru Latvijas brīvības cīņās.

1923.gadā Pētera parku pārdēvēja par Uzvaras parku - piemiņas vietu Latvijas armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku. Vēlāk 1936.gadā bija pieņemts pat īpašs likums par Uzvaras laukuma izbūvi Rīgā, un no šī brīža tas kļuva par šīs vietas oficiālo nosaukumu. Šobrīd Uzvaras parks veidojas par daudzfunkcionālu un labiekārtotu atpūtas vietu rīdziniekiem un pilsētas viesiem - šobrīd tiek pabeigta Uzvaras parka pirmā kārta jeb ainaviskās daļas izbūve. Vienlaikus parks atgūs starpkaru perioda vēsturisko nozīmi un godinās latviešu karavīru varonību brīvības cīņās.