Rīgas dome suņu saimniekus brīdinās – mēsli jāsavāc!

Arī šopavasar Rīgas domē notika apspriede par to, kā panākt, lai suņu īpašnieki savāktu dzīvnieku ekskrementus. Piemēram, gar Kurzemes prospektu ir uzstādītas tā dēvētās suņu tualetes, bet dzīvniekmīļu domas dalās – dažs pieprasa atkritumu urnas teju uz katra soļa, citi ir apmierināti ar šādu servisu.

Tomēr šogad paredzēts vairāk informatīvu pasākumi nekā bija citus gadus. Apspriedē piedalījās domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš, Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji un Rīgas izpilddirekciju administratīvo inspekciju vadītāji.

Pašvaldības policijas un administratīvo inspekciju darbiniekiem uzdots pārbaudīt kārtību pašvaldības teritorijās, Mājokļu un vides departamentam – izvietot informatīvos stendus pilsētas apstādījumos un pie bērnu rotaļu un sporta laukumiem, kā arī izplatīt bukletus, kuros iedzīvotājiem tiktu skaidroti suņu īpašnieku pienākumi un sodi par iespējamajiem pārkāpumiem. Stendu izgatavošanai naudu paredzēts saņemt no vides fonda; bukleti un informatīvas norādes tiks izgatavotas un uzstādītas gada otrajā pusē. Pirmām kārtām informatīvas norādes, ka suņi tur nedrīkst atrasties, tiks novietotas pie bērnu rotaļlaukumiem, uzsver Mājokļu un vides departamenta direktora biroja vadītāja Inga Ivanova.

Pašvaldības policijas vadībai uzdots izvērtēt nepieciešamību papildināt Rīgas domes saistošos noteikumus. Sanāksmē tika pārrunāta arī iespējamā rīcība suņu reģistra ieviešanai, suņu pastaigu infrastruktūras (attiecīgie laukumi, mēslu savākšanas maisiņi, urnas u.tml.) izveidei, informē domes sabiedrisko attiecību speciālists Viktors Daugmalis. Jāatgādina, ka Ministru kabineta noteikumos ir paredzēts mājas (istabas) dzīvnieka īpašniekam vai turētājam pienākums apdzīvotu vietu teritorijā savākt sava mājas dzīvnieka ekskrementus. Rīgas pašvaldības policija pērn sastādījusi 175 administratīvā pārkāpuma protokolus.