Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar gājienu mudinās vīriešus vairāk pievērst uzmanību savai veselībai

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, 20.novembrī plkst.14 notiks "Ūsu gājiens", ar kuru vīriešus iecerēts mudināt vairāk pievērst uzmanību savai veselībai, informē pasākuma rīkotāji.

Šoreiz vīriešu veselības mēneša uzsvars būs medicīnisko pārbaužu nepieciešamība, aicinot viņus veikt vismaz vienu veselības pārbaudi nākamā gada laikā.

"Gājienā gaidītas ir arī ģimenes, jo vīrietis ir daļa no ģimenes. No vienas puses, tas ir par mūsu tēviem, brāļiem, draugiem, no otras, tas ir mums pašiem. Šis novembris ir mūsu mēnesis, vīriešu veselības mēnesis!" aicina gājiena "vēstnieks" Aivis Ceriņš.

Gājiens plānots aptuveni trīs kilometru garumā. Pēc gājiena savā GPS navigācijas sistēmā gājiena dalībnieks varēs apskatīties zīmējumu, kas būs izveidojies.

Katru gadu novembrī tiek aktualizēts jautājums par prostatas veselību, par nepieciešamajām pārbaudēm, vīrieši tiek aicināti apmeklēt savu urologu, nodot asins analīzes laboratorijā un sekot līdzi prostatas specifiskā antigēna rādītājiem.

Kustības "Vīru tests" "vēstnesis" Ansis Klintsons novērojis, ka reizēm aktīvākie "Movember" dalībnieki un kuplo ūsu īpašnieki ir gados jaunāki vīrieši un nereti veids, kā tiek uzrunāti "vīrieši parastie", esot par sarežģītu. Viņš aicina vīriešus sākt ar vismaz vienu veselības pārbaudi nākamā gada laikā arī tad, ja vīrietis nav sasniedzis 45 gadu slieksni.

"Visi zinām, ka bez prostatas ir arī acis, ausis, sirds un aknas, tādēļ ikviena veselības pārbaude dod iespēju apliecināt sev, ka viss ir kārtībā vai savlaicīgi atrast "ķibeli", ko izārstēt," pauž Klinstons.

Vīriešu veselības platformā "Vīru tests" ir izstrādāts veselības pulkstenis, kur ikviens vīrietis, ievadot savu vecumu, redzēs nepieciešamās veselības pārbaudes atbilstoši vecumam.