Zviedrijas delegācija izrāda interesi par sadarbību ar Latviju

Šodien, 16.martā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece Laimdota Straujuma tikās ar Stokholmas lēņa gubernatoru Pēru Unkelu (Per Unckel) un viņa pavadošo delegāciju, lai pārrunātu Latvijas pieredzi vides aizsardzības un reģionālās attīstības jomās.

Tikšanās laikā Zviedrijas delegācijas pārstāvji tika iepazīstināti ar VARAM galvenajiem sasniegumiem reģionālās attīstības jautājumos, īpaši akcentējot Latvijā īstenoto administratīvi teritoriālo reformu, kā arī ar aktualitātēm vides aizsardzības jomā.

Ar Zviedrijas delegāciju un gubernatoru Pēru Unkelu šodien tikās arī Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Abas puses vienojās par ciešākas sadarbības attīstību starp Zviedrijas un Baltijas valstu galvaspilsētām, izstrādājot nākotnē kopīgus sadarbības projektus, kas veicinātu visu iesaistīto valstu reģionu attīstību.

Stokholmas gubernators izstrādās priekšlikumus par Stokholmas apgabala un Rīgas plānošanas reģiona iespējamo sadarbību, kā arī par kopīgu projektu izstrādi Baltijas valstīs un Zviedrijā plānošanas, vides kvalitātes uzlabošanas, transporta sistēmu attīstības un enerģētikas programmu izstrādes un ieviešanas jomās.

Sarunās ar Rīgas domes priekšsēdētāju tika spriests par sabiedriskā transporta finansēšanas un sistēmas uzlabošanas jautājumiem, par veiksmīgākiem risinājumiem metropoļu attīstībā un ilgtspējīgas pilsētas plānošanā.

kā arī biodegvielas izmantošanu, tās izmaksām un ieguvumiem.

Pērs Unkels aicināja Rīgu piedalīties dažādu kopīgu projektu realizēšanā inovāciju jomā, apsverot iespēju projektiem piesaistīt arī Tallinu un Viļņu.

Tikšanās beigās Ušakovs un Unkels vienojās, ka būtu jāatjauno Rīgas un Stokholmas lēņa agrākā sadarbība dažādu projektu realizēšanā, kas samazinājusies līdz ar abu valstu iestāšanos Eiropas Savienībā.

Tāpēc paredzams, ka abu valstu speciālistu tikšanās notiks regulāri.

Vizītes ietvaros delegācijas pārstāvji šodien tikās arī ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem.

Latvijā

Jau bijām sailgojušies pēc elektroniskās mūzikas pārstāves Vulturas, lai gan gada atskata periodā viņa jau atzīmējusies ar diviem singliem “Šķel” un “Adrenalīns”. Nu jauna dziesma un video ar nosaukumu “Es un manas domas”, turklāt izziņots, ka gaidāms arī albums, pie tam iepriekš angliski dziedošajai mūziķei tas šoreiz pilnībā būs latviešu valodā.

Svarīgākais