Ķirsis: Rīgā publisko tualešu lietošanas kultūra ir zem katras kritikas

© Ekrānšāviņš

Lielbritānijas kompānijas “Showers to You” piesaistītie eksperti izanalizēja vairāk nekā 8000 “Google” atsauksmju par publiskajām tualetēm Eiropas pilsētās. Secināts, ka Rīga ir pilsēta Eiropā ar vissliktāko publisko tualešu higiēnu.

Vienlaikus ar šī pētījuma publiskošanu parādījās ziņa, ka vandālisma ierobežošanai vairākas Rīgas sabiedriskās tualetes plāno aprīkot ar maksājumu karšu termināļiem.

Vai termināļu uzstādīšana atrisinās problēmas? "Jā, šī ir milzīga problēma. Katru nedēļu tiek izdemolēta, apgānīta, piecūkota kāda sabiedriskā tualete. Bezpajumtnieki, huligāni, narkomāni ir iecienījuši šīs vietas. Tur, kur ir dežuranti, šādas problēmas nav. Maksa tomēr kalpo kā filtrs, lai kurš katrs tualetēs neiekļūst," uzskata Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš skaidro, ka 50 centi ir disciplinēšanas maksa. Turklāt, maksājot ar karti, ir iespējams iegūt informāciju, kurš tualeti ir apmeklējis un, piemēram, to izdemolējis.

Rīgā 90 adresēs ir publiskās tualetes, maksas termināļus uzstādīs 17 adresēs.

"Rīgā publisko tualešu lietošanas kultūra šobrīd ir zem katras kritikas," uzsver V. Ķirsis.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais