Lidostā "Rīga" stājas spēkā rudens un ziemas lidojumu saraksts

© Mārtiņš Zilgalvis/MN

Šodien lidostā "Rīga" stājas spēkā rudens un ziemas lidojumu saraksts, aģentūru LETA informēja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāvji.

Lidostas pārstāvji informē, ka ziemas sezonā lidosta "Rīga" piedāvās tiešos lidojumus uz vairāk nekā 75 galamērķiem, tostarp tiks piedāvāti trīs jauni maršruti.

Kopumā Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pasažieriem no Rīgas piedāvās maršrutu tīklu ar 55 tiešajiem galamērķiem, bet Īrijas zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair" piedāvās lidojumus uz 26 tiešajiem galamērķiem.

Lidostas pārstāvji atzīmē, ka viens no jaunajiem ziemas maršrutiem būs no Rīgas uz Londonu (Hītrovas lidostu), kur lidojumi notiks trīs reizes nedēļā.

Vienlaikus "airBaltic" 4.novembrī uzsāks lidojumus vienu reizi nedēļā no Rīgas uz Marokas piejūras kūrortu Agādīru.

Savukārt no 27.februāra "airBaltic" maršrutu tīklu papildinās Spānijas atpūtas galamērķis Alikante ar lidojumiem divas reizes nedēļā.

Papildus trīs jaunajiem galamērķiem šogad ziemas sezonā turpināsies lidojumi uz Gdaņsku, Nicu, Bukaresti, Porto, Budapeštu, Valensiju un Katāniju.

Lidostā "Rīga" ziemas sezonā strādās 18 aviopārvadātāji, nodrošinot tiešos savienojumus ar 32 valstīm un 77 tiešajiem galamērķiem.

Regulāros lidojumus no lidostas "Rīga" īstenos 12 aviopārvadātāji: "airBaltic", "Ryanair", "Norwegian", "Finnair", "Wizz Air", "Lufthansa", "Aegean Airlines", "Transavia", "LOT", "Turkish Airlines", "British Airways" un "Uzbekistan Airways".

Savukārt ziemas čarterlidojumu programmas no Rīgas izpildīs sešas aviokompānijas, piedāvājot lidojumus uz populāriem siltajiem ziemas atpūtas galamērķiem. Tostarp lidojumus no Rīgas uz Ēģiptes kūrortu Hurgadu sadarbībā ar tūroperatoru "Anex Tours" uzsāks aviokompānija "Skyline Express", kas ir jauns čartera pārvadātājs Rīgas lidostā.

Prognozēts, ka kopējais lidojumu skaits šajā ziemas sezonā būs par 14% augstāks nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, atzīmē lidostas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka pērn lidostā "Rīga" tika apkalpots kopumā 5,381 miljons pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpoti 2,353 miljoni pasažieru, taču par 31% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.