Notiks Latvijas lielākā ķirbja čempionāts

© Pexels.com

Šodien Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā 18. reizi norisināsies "Maxima Latvija" rīkotais Latvijas lielākā ķirbja čempionāts, aģentūrai LETA pauda pasākuma rīkotāji.

Čempionāts notiks plkst.11.

Pasākumā no desmit izvēlētajiem finālistiem kopā ar Latvijas vadošajiem spēkavīriem tiks noskaidrots šī gada smagākais Latvijā audzētais ķirbis.

Līdz šim čempionāta vēsturē Latvijā smagākais ķirbis ir svēris 574 kilogrami un šo rekordista titulu 2018.gadā ieguva Luīzas Neimanes Kuldīgas novadā izaudzētais ķirbis. Arī pērn konkursā uzvarēja Neimanes ķirbis, kura svars bija 351 kilograms.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 974,643 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 3,2% - līdz 30,574 miljoniem eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" īpašnieki ir Lietuvā reģistrētie uzņēmumi "Maxima grupe" un "Maxima LT". Grupa ietilpst Nerijus Numas kontrolētajā Lietuvas biznesa grupā "Vilniaus prekyba".

Svarīgākais