Ķirsis apgalvo, ka Rīgā apsver iespēju atjaunot vairākas bumbu patvertnes

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība") raidījumā "Viens pret vienu" apgalvo, ka galvaspilsētā civilās aizsardzības jautājums tiek uztverts ļoti nopietni.

Rīgā esot izveidota 12 cilvēku vienūba, kas nodarbojas ar civilās aizsardzības jautājumu visdažādākajos virzienos - sākot ar militāro dimensiju, tai skaitā patvertņu apsekošanu.

Viņš gan norāda, ka daudzas patvertnes vairs neatrodas pašvaldības īpašumā. Un tad ir jautājums, ko ar tām darīt? Rīgas mērs arī min par iespējamiem nodokļu atvieglojumiem, ja, ceļot jaunas mājas, tiek uzbūvēts arī pagrabstāvs, kas var kalpot kā patvertne. "Tas ir darbs kopā ar valdību, jo viņi ir tie, kas nodefinē, kāda izskatās bumbu patvertne."

V. Ķirsis stāsta, ka Rīga kāda jauna bumbu patvertne uzbūvēta nav, bet ir senāk būvētas. "Tās tiek apsvērts atjaunot un iedzīvināt, jo tās nav diez ko mājīgas."

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais