Bērnu slimnīcas teritorijā mainīta iebraukšanas un izbraukšanas kārtība

© Publicitātes foto

Rūpējoties par pacientu ērtībām, Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā (BKUS) paplašināts un labiekārtots automašīnu stāvlaukums P2 – tagad ar 140 vietām. BKUS aicina vecākus, kuru bērniem plānota iestāšanās stacionārā vai ambulators apmeklējums, izmantot jaunos iebraukšanas vārtus no Robežu ielas un novietot automašīnu stāvlaukumā P2, no kura izbraukšana arī ir uz Robežu ielu. Izbraukšanas kontroli no 9. oktobra. nodrošinās Mobilly.

Visus pacientus, kuriem nav plānots Dienas stacionāra, Hematoonkolģijas nodaļas vai Rehabilitācijas klīnikas apmeklējums, vai kuri nav cilvēki ar invaliditāti, BKUS lūdz izmantot tikai jaunos iebraukšanas vārtus no Robežu ielas, pa kuriem nokļūšana ir uzreiz paplašinātajā un labiekārtotajā automašīnu stāvlaukumā P2.

BKUS pacientiem vide, kas ārstē, ir ļoti svarīga, tāpēc norit ne tikai vērienīgi būvniecības, telpu rekonstrukcijas, bet arī ārtelpas labiekārtošanas darbi. Jaunā automašīnu stāvlaukuma pabeigšana nodrošina, ka ir pietiekoši daudz vietu automašīnām un pa Bērnu slimnīcas centrālo ielu, kurā no oktobra sākuma noteikta vienvirziena satiksme, pārvietojas arvien mazāk automašīnu.

“Bērnu slimnīcā, plānojot un realizējot būvniecības, teritorijas un telpu labiekārtošanas darbus, vienmēr rūpējamies par pacientiem draudzīgu vidi, ne tikai par būvnormatīvu izpildi un stingrajiem drošības aspektiem. Svarīgi, lai, ģimenēm, kuras ierodas ar savu automašīnu, nav jātērē laiks, lai atrastu brīvu vietu. Vēl svarīgāk, lai, dodoties no vienas ēkas uz otru, vai arī uz Lāču rotaļu laukumu, mūsu pacienti ar ģimenes locekļiem justos arvien drošāk, šķērsojot centrālo ielu,” skaidro Iluta Riekstiņa, Bērnu slimnīcas valdes locekle.

Publicitātes foto

Satiksme kļuvusi drošāka arī apkārtējās ielās, jo no septembra sākuma Robežu ielas posmā un Indriķa ielas posmā gar Bērnu slimnīcu, kā arī Olīvu ielā ir ieviesta vienvirziena satiksme un noteikts ātruma ierobežojums 30 km/h. Jaunā automašīnu stāvlaukuma izmantošana ne tikai nodrošina iespēju visiem Bērnu slimnīcas apmeklētājiem novietot automašīnu, bet arī ievērojami paplašina labiekārtotās ārtelpas platību. Pabeigta arī žoga nomaiņa ap visu Bērnu slimnīcas ārtelpu, nojaukta grausta ēka Vienības gatvē 43, līdz ar ko par 30 stāvvietām paplašināts automašīnu stāvlaukums P6, kurā iebraukšana ir iepretim rekonstruētā Dienas stacionāra ieejai un kur aicinām mašīnas novietot tikai Dienas stacionāra pacientu ģimenēm.

Autostāvvietu video kontroles sistēma, kura sāk darboties 9. oktobrī, ir vienkārša un ērta. Automašīnas novietošana bez maksas pirmo stundu (1 h) būs visiem Bērnu slimnīcas apmeklētājiem. Visu uzturēšanās laiku automašīnu bez maksas tāpat kā līdz šim varēs novietot: cilvēki ar invaliditāti, uzrādot Bērnu slimnīcas reģistratūrā derīgu invaliditātes apliecību; pacienti, kuri atrodas stacionārā; Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas pacienti.

Pie vārtiem kamera nolasa automašīnas numuru, paceļ barjeru iebraukšanai un sāk laika uzskaiti. Kad slimnīcas apmeklētājs dodas prom, apmaksa jāveic Mobilly lietotnē, kases automātā, ar SMS vai jebkurā no Bērnu slimnīcas reģistratūrām. Pēc tam 15 minūšu (tiem, kas maksā reģistratūrā ar skaidru naudu - 30 min) laikā jāizbrauc no teritorijas. Piebraucot pie izbrauktuves barjeras uz Robežu ielu, kamera atkal nolasa automašīnas numuru un, ja ir veikta apmaksa, barjera tiek pacelta. Pirmo darbības nedēļu barjera darbosies testa režīmā. Lai sistēma darbotos bez aizķeršanās, lūgums vērst uzmanību automašīnas numura tīrībai. Automātiskā numura zīmju atpazīšana ir Eiropā plaši izmantota progresīva tehnoloģija, kas izmanto datorredzes un mākslīgā intelekta tehnoloģijas. Sistēmu nodrošina SIA "Mobilly" sadarbībā un SIA ‘’BISS’’.

Plānots, ka pēc jaunās ēkas, kurā atradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs un Ambulatorais veselības centrs, atvēršanas 2024. gadā no Indriķa ielas būs izbūvēts piebraukšanas ceļš Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnām, kā arī vēl viens automašīnu stāvlaukums.
Jaunā automašīnu stāvlaukuma P2 izbūvēšana ir viens no “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca aug 2024” attīstības projektiem, kas ļauj Bērnu slimnīcai augt stiprākai, gudrākai un draudzīgākai.

Svarīgākais