Rīgā ieviestas izmaiņas divu sabiedrisko transportu maršrutos

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

No šodienas, 2. oktobra, Rīgā gaidāmas izmaiņas divu sabiedrisko transportu maršrutos.

Būvdarbu dēļ Rīgā šodien plānotas īslaicīgas izmaiņas 5T autobusa maršrutā virzienā uz Botānisko dārzu, informē uzņēmums "Rīgas satiksme".

Autobusi no Iļģuciema kursēs pa Lilijas ielu, Dagmāras ielu līdz pieturai "Slokas iela", tālāk pagriezīsies pa labi uz Slokas ielu, tālāk pa Slokas ielu, Dzirciema ielu, Jūrmalas gatvi. Autobuss braukšanai pretējā virzienā (uz centru) apgriezīsies pie pieturvietas "Botāniskais dārzs/Rīgas Stradiņa universitāte".

No Botāniskā dārza uz Iļģuciemu autobusi kursēs bez izmaiņām.

Tai pat laikā no šodienas Rīgā palielinās 7.maršruta tramvaja reisu skaitu.

Lai uzlabotu kustības intervālu un reisu izpildi, 7.maršruta tramvajam darbadienās tiks veiktas izmaiņas kustības sarakstā, palielinot reisu skaitu par 13 reisiem. Lielākais reisu skaita palielinājums un kustības intervāla uzlabojums būs no plkst.10 līdz 14, kā arī vakarā, no aptuveni plkst.17.50 līdz 19.

Virzienā no Ausekļa ielas tramvaja kustības intervāls tiks samazināts no 10-15 minūtēm uz astoņām minūtēm.

2022.gadā kopumā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 168,703 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 58,9% - līdz 1,25 miljoniem eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais