Nākamnedēļ "Elektrum drive" Mūkusalas biznesa centrā atklās ātrās uzlādes staciju

© Dmitrijs Suļžics/F64

AS "Latvenergo" elektrotransporta uzlādes zīmols "Elektrum drive" nākamnedēļ Mūkusalas biznesa centrā atklās ātrās uzlādes staciju, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Uzņēmumā atzīmē, ka šī ir 77. stacija "Elektrum drive" uzlādes tīklā, kā arī septītā ātrās uzlādes stacija Latvijā.

Stacija nodrošina 150 kilovatu jaudu un ļauj auto uzlādēt 50 kilometru braucienam četru minūšu minūšu laikā. Ja uzlādi veic divi elektroauto vienlaicīgi, katram tiek sniegta līdz 75 kilovatu jauda.

Kā norāda uzņēmumā, stacija izveidota sadarbībā ar partneriem Mūkusalas biznesa centrā.

Uzlādes stacijas svinīgā atklāšana notiks 28.septembrī plkst.11 Mūkusalas biznesa centrā.

Vienlaikus "Latvenergo" pārstāvji atzīmē, ka šā gada nogalē "Elektrum drive" tīklā Baltijā būs pieejamas vairāk nekā 500 pieslēgvietas tagadējo 265 vietā. "Šis ir vēl viens plānots solis "Latvenergo" koncerna attīstībā - kļūt par vienu no lielākajiem elektroauto uzlādes pakalpojuma nodrošinātājiem Baltijā," teic uzņēmuma pārstāvji.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 1,842 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 72,9% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,6 reizes - līdz 183,874 miljoniem eiro. Vienlaikus koncerna māteskompānijas apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet koncerna mātesuzņēmuma peļņa bija 209,362 miljoni eiro, kas ir pieaugums 2,6 reizes.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Latvijā

Trešdien militārajā bāzē Ādažos notiks svinīga ceremonija, kas iezīmēs NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanas līdz brigādes līmenim uzsākšanu un jaunās NATO daudznacionālās brigādes Latvijā izveidi, ko veidos vairāk nekā 3500 karavīri, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.