Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome neplāno apmaksāt citu pašvaldību bērnu ēdināšanu Rīgas skolās

© Gints Ivuškāns/f64

Rīgas dome nākamajā gadā plāno neapmaksāt citu pašvaldību bērnu ēdināšanu Rīgas skolās.

To paredz šodien divās domes komiteju sēdēs atbalstītie saistošie noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu.

No 2024.gada 1.septembra pašvaldības līdzfinansējums ēdināšanai tiks piešķirts tikai Rīgā deklarētiem izglītojamajiem. Pašlaik tas tiek piešķirts visiem, kuri mācās Rīgas izglītības iestādēs neatkarīgi no deklarētās dzīves vietas.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas domē, izmaiņas ieviestas pēc valsts institūciju un Tiesībsarga biroja atzinumiem, kas nosaka, ka pašvaldībai primāri ir jāatbalsta savā teritorijā deklarēti bērni. Tāpat pašvaldība veikusi konsultācijas ar Izglītības iestāžu ēdinātāju asociāciju un Latvijas Ēdinātāju apvienību.

Rīgas pašvaldība ņēmusi vērā arī Daudzbērnu ģimeņu biedrības ierosinājumus un plāno noteikt, ka brīvpusdienas varēs saņemt arī tie bērni, kuri uzrādīs spēkā esošu Latvijas goda ģimenes apliecību jeb "3+" karti. Līdz šim brīvpusdienas pienācās tikai tām ģimenēm, kas bija reģistrētas Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimenes reģistrā.

Gala lēmums par šiem saistošajiem noteikumiem vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.