Glābēji Lucavsalā demonstrēs, kā pareizi rīkoties pēc ielūšanas ledū

Paraugdemonstrējumos ceturtdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti rādīs, kā pareizi rīkoties, lai izglābtos pēc ielūšanas ledū, informē VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa.

Paraugdemonstrējumu laikā tiks izspēlēta situācija, kad makšķernieks ielūst ledū un apkārt nav neviena cilvēka, kas viņam varētu palīdzēt, situācija, kad makšķernieks ielūst ledū, bet viņš ir padomājis par palīglīdzekļiem, kas sekmē izglābšanos, un situācija, kad makšķernieks ielūst ledū, bet apkārt ir cilvēki, kas viņam var palīdzēt un zina, kā pareizi rīkoties.

Paraugdemonstrējumi norisināsies ceturtdien, 10.martā, plkst.11 Lucavsalā pie Mūkusalas apļa. To ilgums būs apmērām divas stundas.

Glābēji norādīja, ka katru pavasari ir jāglābj ledū ielūzuši makšķernieki, kā arī bērni un pieaugušie, kas, nenovērtējot ledus trauslumu, pa to pastaigājas, riskējot ar savu dzīvību. „Lai izglābtos pēc ielūšanas ledū, ir jāzina daži vienkārši padomi, kā pareizi rīkoties. Šos paraugdemonstrējumus organizējam ar cerību, ka cilvēki šos padomus iegaumēs un šajā pavasarī būs mazāk bojāgājušo,” pastāstīja VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš.

Paraugdemonstrējumos piedalīsies VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Āboliņš, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 1. un 2.daļas ugunsdzēsēji glābēji, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsts Roberts Fūrmanis un profesionāls makšķernieks un makšķerēšanas eksperts Normunds Grabovskis.

Paraugdemonstrējumu norises vietā būs pieejama silta tēja un apsildāma telts.

Svarīgākais