Rīgā pludmaļu aprīkojumu nenoņems vismaz līdz oktobrim

© Dmitrijs Suļžics/F64

Rīgā noslēgusies oficiālā peldsezona, kas ilgst no 15.maija līdz 15. septembrim, taču pludmaļu aprīkojumu nenoņems līdz oktobrim, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Ņemot vērā šī gada rudens sākumā siltos laika apstākļus, iedzīvotāji turpina apmeklēt peldvietas un aktīvās atpūtas zonas pie ūdens, kā arī joprojām peldas un peldvietās izvietoto infrastruktūru izmanto ziemas peldes cienītāji.

Šoruden Rīgas jūras līča piekrastes peldvietās Vecāķos, Vakarbuļļos un Daugavgrīvā pludmaļu apsaimniekotāji laipas, pārģērbšanās kabīnes, atpūtas solus, volejbola laukumu aprīkojumu atstās vismaz līdz oktobra sākumam.

Izvietotie soliņi, laipas, pārģērbšanās kabīnes, konteineri no peldvietu teritorijām tiek noņemti no oktobra līdz aprīļa beigām, jo mainīgie laika apstākļi un vētras var radīt lielus bojājumus.

Savukārt aktīvās atpūtas zonās pie ūdenstilpēm un iekšzemes peldvietās inventāru ziemas sezonā nav plānots noņemt.

Pārģērbšanās kabīnes un soliņi ziemas periodā būs pieejami peldvietās un atpūtas zonās Lucavsalā, Ķīpsalā, Rumbulā, Bābelītes ezerā Velnezerā, Bolderājas karjerā, Dārziņos un Zirņu salā. Buļļupē pie Birzes ielas, Hapaka grāvī pie Kleistu ielas, Vecāķu, Vakarbuļļu un Daugavgrīvas peldvietās stacionārās pārģērbšanas kabīnes tiks saglabātas pie peldvietu galvenajām pieejām.

Kā norāda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps (LA), nākamgad turpināsies infrastruktūras uzlabošana Vecāķu peldvietā, kur šogad jau sesto reizi tika pacelts Zilais karogs, kā arī viena no prioritātēm būs Bābelīša pludmales labiekārtojuma elementu atjaunošana.

Rīgas pašvaldība plāno arī nākamgad turpināt pludmaļu infrastruktūras uzlabošanu un veidot jaunas peldvietas. Ņemot vērā Latvijas Neredzīgo biedrības ierosinājumu un lai uzlabotu atpūtas iespējas cilvēkiem ar redzes un kustību traucējumiem pie ūdens, plānots pie Juglas ezera, pretī Braila ielai 13 ierīkot īpašu aktīvās atpūtas zonu ar iespēju peldēties.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.