Notiks noslēdzošais "Angāra saulrietu" koncerts Ukrainas atbalstam

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien plkst.19 notiks noslēdzošais labdarības koncerts "Angāra saulrieti", lai sniegtu atbalstu Dnipro dzīvnieku patversmei "Pegas", kā arī raķešu uzlidojumā cietušās militārās automašīnas "Kucēns" un citu Ukrainas armijas auto remontam, informē biedrības "Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde.

Koncerts notiks pie biedrības "Tavi draugi" angāra Rīgā, Ventspils ielā 50, k-3. Ieejas biļetes vietā apmeklētāji aicināti ziedot dzīvnieku barību Dnipro patversmei "Pegas" vai veikt finansiālu mērķa ziedojumu Ukrainas armijas auto remontam.

"Kucēns" ir atjaunots "Volvo C303", ko biedrība "Tavi draugi" saņēma kā dāvinājumu no atvaļinātā pulkvežleitnanta Edvīna Kļeščevska ar mērķi nosūtīt to Ukrainas armijas atbalstam. Auto 2022.gada 18.novembrī bija apskatāms Rīgā, pie Pulvertorņa, un pēc valsts svētkiem devās misijā uz Ukrainu, kur tas tika nodots Ukrainas izlūku rokās. "Kucēns" kopā ar karavīriem ir devies uzbrukumos, bet caurejamības dēļ tas galvenokārt ticis izmantots ievainotu karavīru evakuācijai.

Bēvalde atklāja, ka biedrība nesen saņēmusi ziņu, ka Ukrainas aizstāvji ir nonākuši gūstā un gaida gūstekņu apmaiņu, bet "Kucēns" pēc teju astoņu mēnešu kalpošanas ir cietis aviācijas uzbrukumā.

"Angāra saulrietu" apmeklētājiem būs iespēja klātienē skatīt gan "Kucēnu", gan citus armijas spēkratus.

Savukārt tiem koncerta apmeklētājiem, kuri vēlas veikt mantisku ziedojumu, būs iespēja ieejas biļetes vietā ar dzīvnieku barību atbalstīt Dnipro dzīvnieku patversmi. Patversme darbojas kopš 2012.gada, un tā sniedz palīdzību arī savvaļas dzīvniekiem. Hersonas plūdu radīto postījumu dēļ patversmē nonākuši aptuveni 300 suņi, kā arī kaķi un pat zirgi. Šobrīd arī ievesti vairāki dzīvnieki ar smagām brūcēm, kas cietuši raķešu uzlidojumos un kam nepieciešamas operācijas un rehabilitācija, atzīmēja biedrības pārstāve.

Koncertā uzstāsies Elza Rozentāle, grupa "Queentesence" un Rihards Saule, grupas "Mazais princis" un "Dagamba".

Sadarbībā ar Latvijas Samariešu apvienību koncerta laikā arī tiks atklāta ukraiņu bēgles, grafiķes un ilustratores Natālijas Havrikas darbu izstāde. Māksliniece dzimusi Poltovas apgabalā, dzīvojusi Kijivā, bet šobrīd par mājām sauc Rīgu. Vienu no Havrikas mākslas darbiem koncerta apmeklētājiem būs iespēja iegādāties labdarības izsolē.

"Tavi draugi" rīkotais koncerts ir trešais un noslēdzošais labdarības koncertu sērijā "Angāra saulrieti", kas šovasar veltīti dažādam Ukrainas civiliedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais