Pirmo reizi Latvijā cilvēkiem ar invaliditāti būs savs amatniecības izstrādājumu veikals

Piektdien, 4. martā pulksten 12 Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā tiks atklāts amatniecības izstrādājumu veikals - salons „Saulgrieze”, kur savus darbus varēs realizēt cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Viņi iekārtoja veikalu paši saviem spēkiem, palīdzēja arī brīvprātīgo kustības pārstāvji, kuri sniegs savu atbalstu arī turpmāk.

Pircēji šeit varēs iegādāties dažādus rokdarbus: adījumus, tamborējumus, rotaslietas, pinumus un citus daudzveidīgus meistarojumus. Tos darinājuši amatnieki no biedrībām Rīgas pilsētas „Rūpju bērns”, Latvijas Samariešu apvienības, Atbalsta grupas personām ar garīgās veselības traucējumiem un to piederīgajiem „Gaismas stars””, Latvijas Neredzīgo biedrības, Latvijas Sieviešu invalīdu asociācija „Aspazija”, Latvijas Nedzirdīgo savienības, organizācijas cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem „Saule”, kā arī citām Rīgas biedrībām, kurās darbojas cilvēki ar īpašām vajadzībām. Veikals būs atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Latviešu Sieviešu invalīdu asociācijas „Aspazija” vadītāja Ilze Laine ar gandarījumu uzsver: ”Ir piepildījies sen lolots sapnis, un nu daiļamatniekiem - cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir savs veikaliņš Rīgas centrā. Neesam vairs pasīvi atbalsta lūdzēji, bet gan skaituma radītāji un devēji”.

Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām atbalsts nodarbinātībai un darināto izstrādājumu realizācijai ir būtisks nosacījums viņu integrācijai sabiedrībā. Šādā veidā gūtie ienākumi palīdzēs celt šajos cilvēkos radošo aktivitāti, viņu pašapziņu, ticību saviem spēkiem, kā arī dos iespēju papildus nopelnīt, lai iegādātos nepieciešamās ikdienas lietas, medikamentus un pārtiku.

RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs saka: „Esmu publiski paudis viedokli, ka tirgus ir vieta visiem – neatkarīgi no viņu sociālā stāvokļa un ieņēmumu līmeņa. Tāpēc ļoti priecājos, ka esam raduši iespēju personām ar invaliditāti realizēt individuālos ražojumus Rīgas Centrāltirgū uz atvieglotiem noteikumiem.”

Salona „Saulgrieze” atklāšanā piedalīsies tā tapšanas atbalstītāji - Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāte Tatjana Lukina, Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs, Rīgas domes Labklājības departamenta speciālisti, ar dziesmām priecēs Latviešu Sieviešu invalīdu asociācijas „Aspazija” dziedātājas. Klāt būs arī biedrību pārstāvji un darbu autori.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais