RSU aicina uz semināru par migrantu un bēgļu adaptācijas veicināšanu

© Dāvis Ūlands/F64

Divas dienas, 28. un 29.augustā no pl. 11.00 līdz 16.00 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) norisināsies seminārs "Migrantu adaptācijas veicināšana Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sabiedrībā" (Empowering migrants’ adaptation in the Nordic and Baltic Societies), lai dalītos ar valstīm un migrantiem specifisku informāciju un radīt jaunas zināšanas par patvēruma meklētāju adaptēšanos un integrēšanos Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona sabiedrībās, ziņo Inguna Potetinova, RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Kā norāda semināra organizatori, Krievijas agresija Ukrainā izraisīja jaunas cilvēku migrācijas plūsmas uz Eiropas Savienību. Ukraiņi meklē patvērumu no kara, krievi - no politiskām represijām. Ziemeļvalstis, kuras ievērojušas atvērtības principu, sākušas ierobežot imigrācijas politiku.

Baltijas valstis, kurām pašām ir bēgļu un deportāciju pieredze, pauž neviennozīmīgu attieksmi pret jaunu fenomenu. Ir svarīgi atzīt, ka migrantiem un bēgļiem ir līdzīgas pamatvajadzības, bet dažas grupas atrodas unikālos apstākļos.

Uzņemošās valstis to uztver kā izaicinājumu labklājības sistēmai, ekonomikai, kultūrai un drošībai.

Seminārā piedalīsies gan vietējie un ārvalstu pētnieki, gan akadēmiskie mācībspēki, NVO un mediju pārstāvji un cilvēktiesību aktīvisti. Plašāka informācija par dalībniekiem un programmu pieejama šeit.

Semināru rīko Helsinku Universitātes Ziemeļvalstu pētījumu centrs sadarbībā ar RSU. Tas norisināsies RSU centrālās ēkas B korpusa 205. auditorijā. Seminārs notiks angļu valodā, to finansiāli atbalsta Ziemeļvalstu Ministru padome.

Svarīgākais