Rīgas ielas, iespējams, apgaismos ar igauņu elektrību

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks šodien apmeklēja pašvaldības aģentūras „Rīgas gaisma” tehnisko bāzi.

Tiekoties ar aģentūras vadību, tika spriests par elektroenerģijas iepirkumu pilsētas apgaismošanas vajadzībām. Ņemot vērā to, ka VAS „Latvenergo” ir paaugstinājis tarifus elektroenerģijai, „Rīgas gaisma” izskatīs iespēju iegādāties elektroenerģiju arī no citiem piegādātājiem.

„Pašvaldība ir ieinteresēta iegādāties elektroenerģiju par viszemākajām cenām, jo jau pie esošajiem, nepaaugstinātajiem tarifiem, gadā pilsētas apgaismošanai ir nepieciešami gandrīz divi miljoni latu. Pie paaugstinātajiem „Latvenergo” tarifiem izdevumi pieaugs par 45%,” saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. „Konkursa rezultātā varētu izveidoties arī tāda situācija, ka Latvijas galvaspilsētu apgaismosim ar Igaunijas elektroenerģijas palīdzību,” viņš norāda.

Plānots, ka elektroenerģijas iepirkums tiks izsludināts jau nākamajā nedēļā.

Apmeklējuma laikā domes priekšsēdētājs iepazinās arī ar uzņēmuma tehnisko aprīkojumu, apskatīja darbnīcas un noliktavas, kur pēc svētkiem tiek glabāti pilsētas Ziemassvētku rotājumi.

Aģentūra „Rīgas gaisma” nodrošina apgaismojumu 1510 ielās, kā arī parkos, skvēros, dzīvojamos rajonos; tās pārziņā ir vairāk nekā 1843 kilometri apgaismojuma līniju, 44 999 gaismekļi, 318 luksoforu objekti un 47 elektriskie pulksteņi.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais