Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Viena no Rīgas domes koalīcijas partijām aicina rīdziniekus ziņot par nelikumībām pašvaldībā

© Dmitrijs Suļžics /F64

Rīdzinieki arī turpmāk varēs ziņot "Progresīvajiem" par nelikumībām pašvaldībā, tā šodien Rīgas domes ārkārtas sēdē, kurā plānots ievēlēt jaunu Rīgas mēru, sacīja frakcijas "Progresīvie" vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

Debatēs viņš Rīgas mēra amata kandidātam Vilnim Ķirsim (JV) pārmeta nepamatoti sadārdzinātus ielu būvdarbus, kā arī Satiksmes departamenta amatpersonu disciplinārlietas izbeigšanu bez rezultāta.

Savukārt bijušais domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis pārmeta jaunajai koalīcijai atgriešanos pie vecā "lēņu modeļa", kur atbildības jomas ir sadrumstalotas nevis jaunām idejām, kā strādāt sekmīgāk.

LETA jau ziņoja, ka, saasinoties attiecībām starp divām koalīcijas partijām - "Jauno vienotību" un "Progresīvajiem", no amata atkāpās bijušais mērs Mārtiņš Staķis un izjuka Rīgas domes koalīcija.

Jaunveidojamā koalīcijā vairs nebūs "Progresīvo", taču tajā tiks iekļauti frakcijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR), "Latvijas attīstībai" (LA), atsevišķi neatkarīgie deputāti un bijušie "Progresīvo" sabiedrotie kustības "Par" deputāti.

Kopumā jaunajai koalīcijai tiks nodrošināts 33 deputātu atbalsts.