Plānots ievēlēt jauno Rīgas mēru

© Kaspars Krafts/F64

Rīgas domes topošās koalīcijas pārstāvji ceturtdien, 17.augustā, plkst.9.15 preses konferencē informēs par būtiskākajiem darbiem, kas paveicami galvaspilsētā šī deputātu sasaukuma pilnvaru termiņa laikā.

Preses konferencē piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV), vicemēre Linda Ozola (KR), vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA), "Gods kalpot Rīgai" (GKR) frakcijas priekšsēdētājs Juris Radzevičs, "Latvijas attīstībai" (LA) frakcijas priekšsēdētājs Viesturs Zeps un kustības "Par" līdzpriekšsēdētāja, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Laima Geikina.

Kā ziņots, ceturtdien, 17.augustā, plkst.10 izsludināta Rīgas domes sēde, kurā plānots ievēlēt jauno Rīgas mēru. Darba kārtībā iekļauts tikai viens jautājums - mēra ievēlēšana.

Lai gan iespējamais mēra amata kandidāts lēmumprojektā nav ierakstīts, visticamāk, jaunveidojamā koalīcija virzīs pašreizējo vicemēru Ķirsi. Tas gan neizslēdz, ka var tikt izvirzīti arī citi kandidāti.

Kā vēstīts, iepriekšējā koalīcija, kuras apstiprinātais pilsētas mērs bija "Par/Progresīvie" pārstāvis Mārtiņš Staķis, izveidoja trīs vicemēru amatus, kurus ieņēma "Jaunās vienotības" (JV), "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) pārstāvji.

Kā noskaidroja LETA, Ķirsi ievēlot par mēru, varētu tikt likvidēts viņa iepriekš ieņemtais vicemēra amats. Savukārt vicemēra amatus saglabātu Ozola un Ratnieks.

LETA jau ziņoja, ka saasinoties attiecībām starp divām koalīcijas partijām - JV un "Progresīvajiem", no amata atkāpās Staķis un izjuka Rīgas domes koalīcija.

Jaunveidojamā koalīcijā vairs nebūs "Progresīvo", taču tajā tiks iekļauti frakcijas GKR, LA, atsevišķi neatkarīgie deputāti un bijušie "Progresīvo" sabiedrotie kustības "Par" deputāti.

Kopumā jaunajai koalīcijai varētu tikt nodrošināts 33 deputātu atbalsts.

Svarīgākais