Rīga piedalīsies starptautiskā nekustamo īpašumu izstādē Francijā

Rīgas pilsēta piedalīsies starptautiskā nekustamā īpašuma izstādē MIPIM, kas no 8. līdz 11. martam norisināsies Kannās, Francijā.

MIPIM tiek uzskatīta par vienu no lielākajiem, autoritatīvākajiem un reprezentablākajiem investīciju forumiem pasaulē. Šis svarīgais notikums nekustamo īpašumu, arhitektūras un būvniecības jomā pulcina nopietnākos pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībniekus – sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz investoriem.

2010. gadā izstādē piedalījās vairāk nekā 17 000 pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku no 81 valsts, tai skaitā – 3600 investorus, 428 pašvaldību pārstāvjus, kā arī attīstītājus, baņķierus, būvniekus, arhitektus u.c.

Rīga MIPIM izstādēs ar vienotu korporatīvu stendu kopā ar privātajiem partneriem piedalās kopš 2007. gada, pirms tam dalība bijusi neregulāra un mazāk reprezentatīva.

Prakse liecina, ka kvalitatīva pilsētas reprezentācija šajā izstādē ir iespējama tikai pašvaldībai sadarbojoties ar privātā sektora partneriem. Tas nodrošina potenciālajiem investoriem pilnvērtīgu informāciju par Rīgu un iespējām veikt šeit ieguldījumus, savukārt uzņēmējiem ļauj izmantot pievienoto vērtību, ko sniedz pilsētas vārds.

Šogad aptuveni 70 kvadrātmetru lielajā Rīgas stendā būs pārstāvēti tādi uzņēmumi New Europe, Rem Pro, Merks, Latio, Patollo, Domuss, kuri prezentēs tādus projektus kā KAIVAS RETAIL PARK (Domuss); BALTIC PARK (Domuss); EZERPARKS (New Europe)

Izstādē Rīgas stendā piedalīsies arī pašvaldības uzņēmumi Rīgas pilsētbūvnieks ar Rumbulas, Lucavsalas Riga Messe projektiem un Rīgas nami ar T-LOGY PARK projektu.

Izstādes ietvaros Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs piedalīsies pilsētas mēru debatēs.

Svarīgākais