Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā pieejami arvien vairāk brīvu dzīvokļu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, jūlijā dzīvokļu piedāvājums Rīgā palielinājās par 3%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos palielinājās par 6%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Salīdzinot ar 2022.gada jūliju, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 20%, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 25% augstāks nekā pirms gada.

Piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos šogad ir izteikti augstāks nekā pērn pirmajā pusgadā, teikts pārskatā. Šogad dzīvokļu piedāvājums jūlijā jau pārsniedz 2000 vienību atzīmi, kas nav sasniegts pēdējo septiņu gadu laikā.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits jūlijā bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits pieauga Ziepniekkalnā un Bolderājā - par 15%. Tikai Pļavniekos un Āgenskalnā dzīvokļu piedāvājums jūlijā saglabājās nemainīgs.

Jūlijā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Mežciemā un Āgenskalnā, turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits bija vismazākais.