Šodien Rīgā tiek atzīmēti trīs apkaimes svētki; ko vērts redzēt?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien Pļavniekos, Purvciemā un Ziepniekkalnā tiks atzīmēti apkaimes svētki, informē Rīgas pašvaldība.

No plkst.12 Dreiliņkalna parkā būs atvērta Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra telts, kur par apkaimes iedzīvotājiem aktuāliem jautājumiem varēs aprunāties ar apkaimju koordinatoriem.

Tāpat Dreiliņkalna parkā apkaimju iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt koncertus. Bērni visas dienas garumā varēs piedalīties dažādās aktivitātēs - darboties radošās un izzinošās darbnīcās un mākslas plenērā. Plkst.12.10 uzstāsies grupa "Ducele", plkst.13.10 - grupa "Nova", savukārt plkst.14 plānota folkloras stunda.

Pēcpusdienā plkst.15 apmeklētājus priecēs Latvijas teātru dziedošie aktieri. Aktieru izpildījumā izskanēs gan visiem zināmās kompozīcijas no latviešu kinofilmu skaņu celiņiem, gan dziesmas no komponista Raimonda Paula daiļrades - "Vālodzīte", "Te ir mana dzimtene" un citas. Koncertā piedalīsies Latvijas teātru dziedošie aktieri: Ērika Eglija-Grāvele, Elīna Vāne, Ieva Puķe, Lauris Dzelzītis, Imants Strads, Lelde Dreimane un Edgars Pujāts. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa "Vintāža".

Plkst.17 uz skatuves kāps grupa "Royal Foxes", bet plkst.18 ceļojošais leļļu teātris "Maska" aicinās uz muzikālu leļļu teātra izrādi bērniem par drosmi - "Kliņķīša piedzīvojums vai, kā rūķis draugus atrada". Plkst.19 uzstāsies muzikāls skulptūru kvartets/laikmetīgā pantomīma "Dzīvās skulptūras".

Plkst.20.30 ar savām labākajām dziesmām koncertprogrammu noslēgs dziedātājs Igo ar pavadošo grupu.

Visas dienas garumā svētku teritorijā darbosies mākslinieces Annas Varnasas vadīta radošā darbnīca "Glas Piont", kuras laikā varēs izgatavot oriģināla dizaina magnētiņu. No plkst.12 līdz 17 plašajā pļavā līdzās svētku norises vietai bērnus priecēs izjādes ar ponijiem, kā arī līdz pat plkst.22 darbosies bērnu karuselis "Zirdziņi".

Savukārt Ziepniekkalna apkaimes svētki norisināsies Rīgas 95. vidusskolas pagalmos un teritorijā. Skolas iekšpagalmā plkst.13 notiks Rēzeknes teātra "Joriks" izrāde bērniem "Alvas zaldātiņš", bet plkst.14.30 un plkst.18 norisināsies fonda "Initium" muzikālā izrāde jauniešiem "Starp/Brīdis".

Zaļajā zonā no plkst.12 līdz plkst.12.30 notiks ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, bet no plkst.13 līdz plkst.15.30 apmeklētāji varēs iepazīties ar kapueiru - afrikāņu-brazīliešu dejas mākslas formu, kas apvieno cīņas mākslu, deju un akrobātiku. Kapueiras ritmus nomainīs hiphops, kad plkst.15.45 norisināsies hiphop deju paraugdemonstrējumi, meistarklases un deju "cīņas".

Uz lielās skatuves muzikālā programma sāksies plkst.15 ar jauno mākslinieku apvienības "Impakt" koncertu, kam sekos NMV Emīla Dārziņa mūzikas skolas skolēnu ansambļa "Le son" uzstāšanās plkst.15.30 un RTU studentu pūtēju orķestra koncertprogramma "Pārdaugava" plkst.17.

Hiphopa mūzikas stila cienītāji aicināti baudīt hiphopa mākslinieku "Reiks" un "Elfs" koncertprogrammu, kas norisināsies uz lielās skatuves plkst.19, bet plkst.20.30 uz skatuves kāps grupa "Laiku pa laikam" un ar enerģisku muzikālu koncertprogrammu plkst.22 uzstāsies grupa "Oranžās brīvdienas".

Latvijā

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.