Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Izsludināts konkurss lidlauka pakalpojumu nodrošināšanai starptautiskajā lidostā "Rīga"

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Satiksmes ministrija (SM) izsludinājusi konkursu par lidlauka sniegto pakalpojumu nodrošināšanu starptautiskajā lidostā "Rīga", liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" publicētais uzaicinājums piedalīties atklātajā konkursā.

SM pārstāve Baiba Gulbe aģentūrai LETA skaidroja, ka atklātais konkurss tiek rīkots saskaņā ar spēkā esošo normatīvo regulējumu un konkursa pakalpojumu sniedzēja izvēles process nav pakļauts Publisko iepirkumu likumam vai citiem publiskos iepirkumus regulējošiem normatīviem aktiem.

Konkursa mērķis ir nodrošināt lidlauka pakalpojumu pieejamību lidostā "Rīga", tostarp bagāžas apstrādi, apkalpošanu uz perona, ienākošo, izejošo un tranzīta kravu un pasta fizisku pārkraušanu posmā starp lidostas termināli un gaisa kuģi.

Konkurss sastāv no divām lotēm. Ar katrā lotē apstiprināto pretendentu Rīgas lidosta slēgs līgumu par lidlauka pakalpojumu sniegšanu un centralizētās infrastruktūras izmantošanu.

Šobrīd šos pakalpojumus nodrošina pati lidosta jeb "RIX Ground Handling" un kompānija "Havas Latvia", ar kuriem nākamgad beidzas līguma termiņš.

Paziņojumā teikts, ka pretendenti ir aicināti iesniegt detalizētus pieteikumus par visu apjomu vai par kādu no lotēm atsevišķi. Konkursa rezultātā uz septiņiem gadiem tiks noslēgti līgumi starp uzvarētāju un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"".

Konkursa nolikumu var saņemt līdz 17.augustam.

Jau ziņots, ka lidostas "Rīga" apgrozījums pagājušajā gadā bija 57,923 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 307 682 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.