No policijas aizbēgušais apcietinātais joprojām nav notverts [papildināts 08:30]

© va

Pat pēc teju 15 stundu ilgušiem vērienīgiem meklēšanas pasākumiem Valsts policijai nav izdevies atrast Mārtiņu Cesmani, kurš ceturtdien, 27. jūlijā, ap plkst. 16.55 izbēga no policijas auto.

Mārtiņam Cesmanim saistībā ar laupīšanu bija piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, vēsta lsm.lv.

Viņš iepriekš tiesāts par narkotisko vielu nelikumīgu apriti kā arī zādzībām, intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes nodaļas priekšnieka vietnieks Deniss Judajevs.

Meklēšana sākās uzreiz pēc tam, kad bēglis pameta auto. Policija bija nobloķējusi daudzas ielas un arī tiltus Rīgā, kā arī pārbaudīja katru automašīnu, kā dēļ Rīgā satiksme daudzviet bija praktiski apstājusies.

Valsts policijā tiks ierosināta dienesta pārbaude, lai izvērtētu, kā bijusi iespējama aizturētā Mārtiņa Cesmaņa aizbēgšana no policijas automašīnas, šorīt LTV "Rīta panorāmā" atzina VP pārstāvis Deniss Judajevs.

Policists pastāstīja, ka par bēgšanu jau sākts kriminālprocess un tiks sākta arī dienesta pārbaude, attiecīgi pašlaik viņš nesniedza sīkāku informāciju, kā tieši notika bēgšana.

Judajevs informēja, ka izbēgušā ķeršanas plāns "Slazdi" pašlaik ir pārtraukts, bet meklēšanas pasākumi Rīgā turpināsies.

Policijas pārstāvis Cesmani vērtēja kā sabiedrībai vidēji bīstamu. Judajevs domā, ka bēglim nevajadzētu būt agresīvam.

Arī iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) sociālajos tīklos ir paziņojis, ka uzdevis VP priekšniekam Armandam Rukam izvērtēt situāciju, kad no policijas automašīnas izdevās aizbēgt aizturētai personai, šādu personu pārvietošanas sistēmu Latvijā un ziņot par pārbaudes rezultātiem.

Portāls NRA jau rakstīja, ka aizmukšanas brīdī vīrietim bija priekšpusē saslēgtas rokas roku dzelžos, kas aizvien varētu būt saslēgtas.

Pazīmes: augums ap 175 cm, mugurā bija tumšas krāsas sporta bikses un tumšas krāsas džemperis, izbēgot - vīrietim kājās nebija apavu.

Valsts policija

Vakar vēlu policijas izplatītajā fotogrāfijā redzams, ka vīrietis klīdis pa Rīgas centru, kājās bijuši apavi, bet rokas paslēptas zem jakas.