Staķis komentē viņam adresētos pārmetumus par personisku ieinteresētību konkursā par brīvkrānu uzstādīšanu Rīgā

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Pēc Rīgas domes (RD) frakcijas "Latvijas attīstībai" (LA) vadītāja Viestura Zepa vēršanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" iepirkumu par galvaspilsētā uzstādītajiem brīvkrāniem un bijušā domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa lomu tajā, M. Staķis komentējis situāciju.

Kā aģentūrai LETA teica Staķis, viņa uzņēmums nav piedalījies nevienā konkursā par brīvkrānu uzstādīšanu.

Viņa iesaiste šajā jomā bijusi tikai politiskā līmenī - atbalstot brīvkrānu izveidi Rīgā. Šādi brīvkrāni, piemēram, Viļņā, esot uzstādīti pirms pieciem gadiem. Un Rīgas vadība nolēmusi tādus izvietot arī Latvijas galvaspilsētā.

Staķis atkārtoti uzsvēra, ka viņa uzņēmums šajā pasākumā nav iesaistīts, tā esot viņa stingra nostāja. Viņaprāt, šis jau sākot izskatīties pēc apmelošanas kampaņas no Zepa puses, un, iespējams, tā esot atriebība par azartspēļu ierobežošanu Rīgā.

Kā aģentūru LETA noskaidroja Rīgas domē, 2022.gadā pilsētā tika uzstādīti septiņi brīvkrāni, savukārt šogad tika izsludināts konkurss par 11 brīvkrānu uzstādīšanu pilsētā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Rīgas domes deputāts vērsies KNAB ar aizdomām par bijušā Rīgas mēra Staķa iespējamo iepirkuma sarunāšanu. Vairāk šeit