Noteiks kārtību Rīgas attīrīšanai no sniega un ledus

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja šodien akceptēja grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos „Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi”. Grozījumos noteikta kārtība pilsētas attīrīšanai no sniega un ledus.

Satiksmes drošības garantēšanai tiek noteikts, ka sniega valni neveido tuvāk par pieciem metriem no gājēju pārejām un ielu krustojumiem. Lai novērstu sniega uzkrāšanos uz braucamās daļas, kas rada traucējumu transportlīdzekļu kustībai, un lai no ietves notīrītais sniegs netiktu mests uz braucamās daļas, tiek noteikts pienākums transportlīdzekļu īpašniekiem veikt apkārtnes teritorijas sakopšanas darbus, ja transportlīdzeklis novietots stāvēšanai ilgāk par trīs diennaktīm. Lai netraucētu satiksmi, darba dienās sniega izvešanai tiek paredzēts diennakts laiks. Cilvēku veselības un īpašuma apdraudējuma novēršanai un ņemot vērā to, ka sniegs var uzkrāties un lāstekas veidoties ne tikai uz dzīvojamo māju jumtiem, tiek noteikts, ka pienākums tīrīt sniegu un ledu ir arī no saimnieciskai darbībai izmantojamo ēku jumtiem, un tas jādara trīs dienu laikā. Lai neradītu cilvēkiem papildu līdzekļu un laika tērēšanu saskaņojumu saņemšanai, noteikts, ka Mājokļu un vides departaments pašvaldības portālā ievieto informāciju par vietām sniega izvešanai, un tam nav nepieciešams saskaņojums. Dažādas noteikumu interpretācijas novēršanai par ietves kopšanu no sniega tiek precizētas ietves, kuras ir jākopj.

Grozījumus izstrādājusi Pašvaldības policija sadarbībā ar pilsētas izpilddirekcijām, administratīvajām komisijām un citām institūcijām, ņemot vērā no iedzīvotājiem visbiežāk saņemtās sūdzības.

Galīgais lēmums par grozījumiem saistošajos noteikumos jāpieņem Rīgas domei.

Svarīgākais