Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

KNAB nonāk informācija par iespējamajiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamentā

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā ir nonākusi informācija saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Patlaban KNAB atbilstoši savai kompetencei izskata iestādes rīcībā esošo informāciju.

Kā ziņots, uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Viņiem tiek pārmesta vairāku miljonu eiro nesaimnieciska izlietošana, iepriekš preses konferencē informēja pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange.

Līdz šim gan izskanējušas vairākas summas, sākot no nedaudz pāri miljonam eiro līdz septiņiem miljoniem eiro.

Pārbaudot kādu anonīmu ziņojumu, esot secināts, ka Satiksmes departamentā nav izveidota atbilstoša uzskaites sistēma, kas ļautu pārliecināties par paveikto darbu apjomu un ieklātā asfalta daudzumu.

Neesot sniegta nekāda pamatojoša informācija šādu darbu apmaksai, kaut gan līgums paredzot veikt izpilduzmērījumu un videofiksāciju. Konstatēts, ka departamenta rīcībā nav šādas dokumentācijas, līdz ar to neesot iespēju pārliecināties par to, vai darbi nav mākslīgi sadārdzināti.

Tāpat konstatēts, ka asfalta klāšanas darbu pasūtījumos konkrētos gadījumos piemēroti risinājumi, kas nav saimnieciski izdevīgākie. Arī atklāti pārkāpumi, kas liecina par mākslīgu cenas pieaugumu, sadalot vienu objektu vairākos mazākos objektos.

Tiek pārmests, ka ceļu segumu atjaunošana organizēta, izmantojot līgumus par ceļu ikdienas uzturēšanu.

Pārkāpumi ilguši no 2021.gada līdz šai vasarai.

Savukārt Vaivods noraidīja pārmetumus par līdzekļu izsaimniekošanu un paziņoja, ka pret viņu tiek vēsts mobings.

Šī skandāla dēļ no amata atkāpās Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).