"Latvijas dzelzceļš" izsolīs automotrisi

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Šodien plkst.13 sāksies izsole, kurā VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) izsolīs AR2 sērijas automotrisi jeb motorizētu pašgaitas vagonu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsole notiks līdz 14.augusta plkst.13.

Automotrises sākuma cena ir 119 430 eiro. Tā atrodas Prohorova ielā, Jelgavā. Interesenti līdz 1.augusta plkst.12 ar automotrisi var iepazīties klātiene, sazinoties ar Sliežu ceļu pārvaldes Mehanizācijas daļu.

Jau ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 254,788 miljoni eiro, kas ir par 2,3% vairāk nekā 2021.gadā, taču koncerns cieta 2,368 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

Svarīgākais