Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Uz laiku apmeklētājiem slēgs Cenas tīreļa purva laipu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

"Rīgas meži" atjaunos Cenas tīreļa purva laipu, tāpēc tā uz laiku būs slēgta,  informē uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa.

Uzņēmums paplašinās un atjaunos purva laipu aptuveni 800 metru garumā.

Darbu laikā no nākamās nedēļas laipa būs slēgta. Tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti izmantot citas "Rīgas mežu" piedāvātās atpūtas iespējas, tostarp takas.

2020.gadā tika atjaunota laipas daļa no tās sākuma 565 metru garumā. Tad tika uzlaboti gan laipas stiprinājumi, gan tā tika paplašināta no 60 centimetriem līdz 80 centimetriem. Tāpat remonts tika veikts skatu torņa kāpnēm un stiprinājuma elementiem.

Šogad uzņēmums darbus turpinās. Tiks paplašināta un uzlabota taka 784 m garumā līdz apļa sākumam. Atlikušajā takas daļā tiks izlīdzināti savērsušies posmi, nomainīti bojātie dēļi, atjaunoti tiltiņi un uzstādīti jauni informatīvo plakātu izvietošanas stendi.

Laipas atjaunošanas darbi plānoti no 2023.gada jūlija vidus līdz septembra vidum. Šajā laikā, drošības apsvērumu dēļ, Cenas tīreļa purva laipa un skatu torņi apmeklētājiem nebūs pieejami.

Cenas tīrelis atrodas "Rīgas mežu" Tīreļu mežniecībā. Tā ir īpaši aizsargājama vieta - dabas liegums un Natura 2000 teritorija. Tīrelis atrodas aptuveni 30 kilometrus no Rīgas centra, Mārupes novada Babītes pagastā.

Šī vieta un tajā esošās dabas vērtības ir izveidojušās sauszemes pārpurvošanās rezultātā. Purvs sācis veidoties pirms apmēram 5000 gadu. Tā dienvidrietumu daļā ir meža masīvs. Tīrelī ir vairāki ezeri, lielākais - Skaista ezers. Cenas tīreļa laipas kopīgas garums ir ap četriem kilometriem.

Jau vēstīts, ka "Rīgas mežu" apgrozījums pagājušajā gadā bija 21,348 miljoni eiro, kas ir par 21,5% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 4,4 reizes un bija 2,064 miljoni eiro.

Rīgas pašvaldībai piederošā kompānija "Rīgas meži" reģistrēta 2008.gadā. Kompānija apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".