Parakstīs Rīgas un Norčēpingas sadarbības plānu

Trešdien, 23.februārī Rīgas domes Kamīnzālē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzņems Norčēpingas (Zviedrija) delegāciju, kuru vada Norčēpingas mēre Lī Teske (Li Teske). Šīs tikšanās laikā abu pilsētu vadītāji parakstīs Rīgas un Norčēpingas 2011.gada sadarbības plānu.

Viesi tiksies arī ar Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas pilsētas arhitekta birojs” direktoru Jāni Dripi, kurš iepazīstinās ar pilsētas arhitektūras attīstību, kā arī apmeklēs Rīgas centrālās bibliotēkas Grīziņkalna filiālbibliotēku, kurā notiek projekta CADDIES izstāde. Šī projekta ietvaros paredzēta Grīziņkalna apkaimes labiekārtošana.

2011.gada sadarbības plānā abas pilsētas apņemas atbalstīt pieredzes apmaiņu starp Rīgas un Norčēpingas pašvaldību struktūrvienībām un sekmēt sadarbību ar asociācijām, nevalstiskajām organizācijām, uzņēmumiem, kapitālsabiedrībām, privātpersonām un citiem sadarbībā ieinteresētajiem. Šā gada plānā paredzēta arī pašvaldības iestāžu sadarbība izglītības, kultūras, labklājības, mājokļu un pašvaldības audita jomās.

Sadraudzības līgums starp Rīgu un Norčēpingu pirmo reizi noslēgts 1988. gada 16.novembrī. Turpmāko gadu laikā tas vairākas reizes atjaunots. Pašlaik spēkā ir 2009. gada 12. martā Rīgā parakstītais Rīgas un Norčēpingas sadarbības līgums 2009.-2013. gadam. Balstoties uz līgumu, katru gadu tiek izstrādāti detalizēti viena gada sadarbības plāni.

Svarīgākais