Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jaunmīlgrāvja ostas kompānija naktīs trokšņo, atbildīgās iestādes noplāta rokas

© Privāts arhīvs

Vecmīlgrāvja iedzīvotāji atkal naktis pavada mežonīga trokšņa un dārdoņas ieskauti, jo Jaunmīlgrāvja ostas kompānija spļauj virsū likumam, kas aizliedz pēc plkst.23 trokšņot un naktīs veic metāllūžņu kraušanas darbus.

Maija vidū iedzīvotāji jau sūdzējās par Jaunmīlgrāvja ostas kompāniju, kuri naktī trokšņoja, kraujot kompānijai “Refonda” piederošos metāllūžņus. Tagad likumu ignorē arī SIA “Cronimet”, kuras savāktos metāllūžņus krauj tā pati Jaunmīlgrāvja ostas kompānija.

Vietējie iedzīvotāi jau maija vidū sūtīja vēstules visām instancēm - Valsts vides dienestam, Rīgas domei, policijai. Taču nesekoja nekāda rīcība, kaut arī ir zināms, ka šīm kompānijām licencēs ir ierakstīts aizliegums kraut nakts stundās.

Iedzīvotāji atkārtoti fiksēja video ierakstā kraušanas darbus naktī uz 1.jūliju. Video tiks pievienots kārtējam iesniegumam atbildīgajiem dienestiem kā pierādījums.

Tā kā atbildīgās iestādes nezināmu iemeslu dēļ nerīkojas, šoreiz apkārtnes iedzīvotāji jau apsver piketa rīkošanu, lai beidzot panāktu, ka netiek traucēts viņu naktsmiegs un veselība.