Ušakovs tiksies ar Bordo mēra vietnieku

Otrdien, 22.februārī Rīgas mērs Nils Ušakovs tiksies ar Francijas pilsētas Bordo mēra vietnieku kultūras un pieminekļu aizsardzības jautājumos Dominiku Dikasū (Dominique Ducassou), Francijas vēstnieci Latvijā Šantālu Puarē (Chantal Poiret) un Francijas vēstniecības padomnieku sadarbības un kultūras jautājumos, un Francijas Kultūras centra direktoru Žanu-Luī Lepretru (Jean-Louis Leprêtre).

Tikšanās laikā tiks pārrunāti jautājumi par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadā.

Dominiks Dikasū ieradies Rīgā, lai 23.februārī piedalītos Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Francijas vēstniecības Latvijā un Rīgas domes Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcijas organizētajā seminārā «Kultūrpolitikas arhitektūra: Francijas un Latvijas pieredze (modeļi, dalībnieki, labā prakse)”. Seminārā plānots aplūkot reģionu lomu kultūrā, analizējot kultūrpolitikas veidošanu valsts un pašvaldību līmenī un diskutējot par kultūras vietu un lomu teritoriju kontekstā. Tiks apspriesta arī pilsētu pieredze, kas saistīta Eiropas kultūras galvaspilsētas statusa iegūšanu.

Sadarbību starp Bordo un Rīgu nosaka 1993. gada 2. jūlijā parakstītais sadarbības līgums ar Akitēnas reģionu. Pilsētu sadarbības virzieni - pilsētas attīstība, satiksmes speciālistu un kultūras apmaiņa.

Latvijā

Trešdien, 16. oktobrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 36 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4856 cilvēki, informē Valsts robežsardzē.

Svarīgākais