Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar rītdienu atjaunos 11. tramvaja satiksmi

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Pēc pirmdien notikušā tehniskā reisa 11. tramvaja līnijā, Brasas tilts atzīts par drošu satiksmes atjaunošanai. 11. tramvaja maršruta satiksmi atjaunos otrdien, 20. jūnijā.

Pirmdien, 19. jūnijā, tehniskais reiss tika veikts, lai pārliecinātos par to, ka Brasas tilta pilnībā izbūvētā daļa ir sagatavota tā, lai pa to varētu atjaunot regulāru tramvaju satiksmi. Tehniskajā reisā devās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis, uzņēmuma “Rīgas Satiksme” valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji un Rīgas Tehniskās universitātes Transportbūvju institūta direktors Ainārs Paeglītis.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis norāda: “Atjaunot 11. tramvaja satiksmi savlaicīgi, līdz Rīgā ierodas Dziesmu svētku dalībnieki, bija būtiski, ņemot vērā, ka šī tramvaja līnija ved uz vienu no centrālajām svētku norises vietām - uz Mežaparku, kurp būs jānokļūst kā dziedātājiem, tā koncertu apmeklētājiem. Ievērojot, ka šovasar Rīgā ceļu remonti notiek ļoti intensīvi, mēs pašvaldībā darām visu, lai svētku laikā, pārvietojoties pa pilsētu, sabiedriskais transports būtu pirmā izvēle gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Pasažieru ērtībai esam arī ieviesuši īpašo Rīgas Satiksmes Dziesmu svētku transporta biļeti, kas ļaus par 10 eiro visu svētku laiku izmantot pilsētas sabiedrisko transportu neierobežotu braucienu skaitu jebkurā maršrutā.”

Rīgas domes Satiksmes departaments ir pieņēmis aktu par tramvaja satiksmes organizēšanu/atjaunošanu, kurā, Duntes ielas pusē izbūvētais pārvads, ir atzīts par derīgu reversīvās satiksmes palaišanai. Brasas tiltam ir nodrošināta projektā noteiktā nestspēja un visu šobrīd Rīgā ekspluatācijā esošo tramvaju modeļu (ar pilnu masu) ekspluatācija uz pārvada ir droša. Brasas tilta apsekošanu un akta sastādīšanu veica komisija, kuras sastāvā bija atbildīgais būvdarbu vadītājs, būvuzraugs, autoruzraugs un Satiksmes departamenta pārstāvis.