Rīgā palielina transporta samaksu cilvēkiem ar invaliditāti

Cilvēkiem ar invaliditāti Rīgā turpmāk būs pieejams nedaudz lielāks atbalsts transporta pakalpojumiem, to nosaka grozījumi Rīgas domes kārtībā par transporta pakalpojumu samaksu personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Lai veicinātu sociāli mazaizsargātās iedzīvotāju grupas – personu, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu – integrāciju sabiedrībā, palielināts samaksas apmērs transporta pakalpojumiem no 180 līdz 200 latiem gadā. Rīgas pašvaldība papildus valsts noteiktajai kompensācijai transportam piešķir samaksu transporta pakalpojumiem personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu, stāsta Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice. Samaksu par pakalpojumu piešķir, neizvērtējot ienākumus un materiālo stāvokli, ja persona deklarējusi dzīvesvietu Rīgā un neatrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā. Ņemot vērā personu ar invaliditāti vajadzības, tiek nodrošināta iespēja saņemt samaksu vēl par citiem transporta pakalpojumiem – transporta pakalpojums hroniskas nieru mazspējas slimniekiem, kuriem nepieciešama hemodialīze – līdz 50 latiem mēnesī, papildu samaksa transporta pakalpojumiem personām, kuras ir sociāli aktīvas (mācās vai strādā) – 15 latu mēnesī, papildu samaksa transporta pakalpojumiem personām, kuras apmeklē institūcijas sociālās aprūpes, sociālās, profesionālās, medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai – līdz 50 latiem gadā. Lai saņemtu samaksu transporta pakalpojumiem, personai vai tās pilnvarotai personai jāvēršas Rīgas Sociālā dienesta teritoriālajos centros. 2010. gadā samaksu transporta pakalpojumiem saņēma 3204 personas ar invaliditāti, kopumā no Rīgas pilsētas budžeta līdzekļiem tika izlietoti 499 073 lati.

Lai veicinātu sociāli mazaizsargātās iedzīvotāju grupas – personu, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu – integrāciju sabiedrībā, palielināts samaksas apmērs transporta pakalpojumiem no 180 līdz 200 latiem gadā. Rīgas pašvaldība papildus valsts noteiktajai kompensācijai transportam piešķir samaksu transporta pakalpojumiem personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu, stāsta Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice. Samaksu par pakalpojumu piešķir, neizvērtējot ienākumus un materiālo stāvokli, ja persona deklarējusi dzīvesvietu Rīgā un neatrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā.

Ņemot vērā personu ar invaliditāti vajadzības, tiek nodrošināta iespēja saņemt samaksu vēl par citiem transporta pakalpojumiem – transporta pakalpojums hroniskas nieru mazspējas slimniekiem, kuriem nepieciešama hemodialīze – līdz 50 latiem mēnesī, papildu samaksa transporta pakalpojumiem personām, kuras ir sociāli aktīvas (mācās vai strādā) – 15 latu mēnesī, papildu samaksa transporta pakalpojumiem personām, kuras apmeklē institūcijas sociālās aprūpes, sociālās, profesionālās, medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai – līdz 50 latiem gadā.

Lai saņemtu samaksu transporta pakalpojumiem, personai vai tās pilnvarotai personai jāvēršas Rīgas Sociālā dienesta teritoriālajos centros. 2010. gadā samaksu transporta pakalpojumiem saņēma 3204 personas ar invaliditāti, kopumā no Rīgas pilsētas budžeta līdzekļiem tika izlietoti 499 073 lati.

Svarīgākais