Konkurences padome meklē jaunu darbinieku; alga - 4152 eiro [papildināts]

© f64.lv, Oksana Džadana

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz Konkurences padomes (KP) padomes locekļa amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

KP padomes loceklim mēnešalga pirms nodokļu nomaksas paredzēta 4152 eiro.

Pretendenti pieteikties konkursā var līdz 2023.gada 3.jūlijam.

Kandidātiem prasīts maģistra grāds vai tam pielīdzināms grāds, zināšanas un izpratne par KP darbības jomu un konkurences tiesību piemērošanu, pieredze un izpratne finanšu vadības jautājumos, zināšanas par tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem un administratīvā procesa jautājumiem, kā arī vēlama pieredze vadošā amatā.

Tāpat prasītas vismaz vienas svešvalodas zināšanas B2 līmenī, vēlams angļu valodas zināšanas B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei, teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes, kā arī prasīta nevainojama reputācija.

Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, attiecību veidošana un uzturēšana.

KP pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka 2022.gadā, lai stiprinātu KP kapacitāti un neatkarību, tika grozīts konkurences likums, palielinot KP padomes locekļu skaitu no trim līdz pieciem.

Pagājušā gada nogalē padomes locekļa amatā stājās Kārlis Piģēns, tādējādi pašreiz KP padomē ir četri locekļi, tāpēc nepieciešams konkurss uz piektā padomes locekļa amatu.

Šobrīd KP padomes priekšsēdētājs ir Juris Gaiķis, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir Jānis Račko, kā arī padomē strādā Līga Daugaviete un Piģēns.

KP ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas darbojas atbilstoši Konkurences likumam un citiem normatīviem. KP izveido Ministru kabinets, un tās institucionālā pārraudzība tiek īstenota ar ekonomikas ministra starpniecību.

Svarīgākais