Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā durvis vērs jauna maiznīca

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA "Liepkalni" trešdien, 14.jūnijā, atvērs jaunu maiznīcu Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā skaidroja, ka ieguldītās investīcijas veikala izveidē ir nelielas. Maiznīcas telpas ir salīdzinoši mazas, bet ražošanas tehniskās bāzes pamats veidots no iepriekšējās ceptuves, kas bija tirdzniecības centrā "A7".

"Pērn esam centušies rīkoties ļoti stratēģiski, lai samazinātu izmaksas, kur vien tas iespējams, un novērstu cenu kāpuma smaguma uzlikšanu uz klientu pleciem," uzsvēra uzņēmumā.

Tāpat "Liepkalnu" pārstāvji piebilda, ka konkurētspējīgās cenas palielinājušas pieprasījumu pēc uzņēmuma produkcijas, kā arī pieprasījuma kāpumu, iespējams, ir ietekmējis fakts, ka dažas mazās maiznīcas reģionos nav izturējušas mainīgos apstākļus un ir aizvērtas.

Vienlaikus "Liepkalnu" pārstāvji atzina, ka lielais pieprasījums ir radījis arī izaicinājumus, kas saistīti ar jaunu cilvēkresursu piesaisti un dažādiem loģistikas jautājumiem. Tas ietekmējis arī pieprasījumu izpildes un pieejamības jautājumus.

Tikmēr, runājot par ražošanas izmaksām, uzņēmumā norādīja, ka tās, tāpat kā iedzīvotāju pirktspēja, ir stabilizējušās.

Jau ziņots, ka "Liepkalni" 2021.gadā strādāja ar 8,475 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 21,3% un bija 280 084 eiro. Kompānijas 2022.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Kompānija "Liepkalni" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 194 682 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Dagnis Čākurs.