Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā aizdedzies autoserviss; cietušas vairākas automašīnas

© f64.lv, Ilze Zvēra

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdien VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novada Rugāju pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā un vienstāva neapsaimniekotas ēkas jumts un bēniņi 70 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās četri cilvēki. Mēģinot dzēst ugunsgrēku, viens cilvēks ugunsnelaimē cieta.

Pirmdien tika saņemts izsaukums uz Šķērstes ielu Rīgā, kur dega vienstāva autoservisa ēka 120 kvadrātmetru platībā. Ēkā atradās viena automašīna, kas sadega, savukārt četras automašīnas tika bojātas lielā karstuma ietekmē. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš negadījumā cieta un tika nodots mediķu aprūpē.

Savukārt aizvadītajā naktī glābēji devās uz Ilzenes ielu Rīgā, kur vienstāva dzelzsbetona ražošanas ēkā dega kokmateriāli un gatavā produkcija 500 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais sadūmojums.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 38 izsaukumus: 18 - uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs - uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 13 - uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.