Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Galvaspilsētā atklās jaunu tiltu

© pexels.com

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien plkst.10 atklās jauno gājēju tiltu pie Ezera ielas dzelzceļa pārbrauktuves, kas atrodas posmā starp Tvaika un Lēdurgas ielām, Jaunmīlgrāvī, informē LDz pārstāvji.

Jaunais gājēju tilts izbūvēts pāri dzelzceļa sliedēm stacijas "Mangaļi" B parkā, kurā notiek intensīvi kravas vilcienu manevru darbi. Tas paaugstināšot apkārtējo iedzīvotāju drošības līmeni un ērtības.

Tilts uzbūvēts Rīgas dzelzceļa mezgla posma Sarkandaugava-Mangaļi-Ziemeļblāzma modernizācijas ietvaros.

Gājēju tilta atklāšanas pasākumā piedalīsies LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze" un loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".