Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā turpina samazināties

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šī gada maijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena samazinājās par 0,8%, bet kopš gada sākuma dzīvokļu cenas kopumā pazeminājušās par 1,4%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Maijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena noslīdēja līdz 904 eiro par kvadrātmetru. Cenas bija vidēji par 44% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2022.gada sākuma cenas bija augstākas par 0,2%.

Par spīti pozitīvajām cenu svārstībām iepriekšējā mēnesī, maijā sērijveida dzīvokļa cenām bija lejupejoša tendence. Rīgas lielākajos mikrorajonos maijā galvenokārt tika novērota cenu samazināšanās, un šis bija lielākais cenu kritums šogad, teikts pārskatā. Tikai atsevišķos mikrorajonos dzīvokļu cenas saglabājās stabilas.

Gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas dzīvokļiem 2023.gada pirmajos piecos mēnešos pazeminājās. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Ziepniekkalnā - par 2,4%. Citos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenas šogad pazeminājās 0,2% līdz 2% robežās. Vienīgais izņēmums bija Ķengarags, kur pagājušā gada nogalē bija vislielākā cenu lejupslīde, bet šogad dzīvokļu cenas saglabājas stabilas.

Maijā sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabu dzīvokļiem samazinājās par 0,6%), divistabu un trīsistabu dzīvokļiem - par 0,9%, bet četristabu dzīvokļiem - par 0,8%.

Maijā būtiskākais cenu samazinājums novērots Pļavniekos, kur cenas mēneša laikā samazinājās par 1,5%. Atsevišķos mikrorajonos - Ķengaragā un Bolderājā - maijā netika konstatētas jebkādas cenu izmaiņas.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas maijā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena mēneša laikā samazinājās līdz 1097 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra viszemākā vidējā cena maijā bija Bolderājā - 696 eiro par kvadrātmetru, kas maijā saglabājās bez izmaiņām.

Maijā visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 53 000 līdz 59 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 33 000 līdz 45 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 31 000 līdz 45 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais