Nozāģēs bīstamos kokus pie Beberbeķiem; īslaicīgi var tikt slēgta satiksme

© f64.lv, Kaspars Krafts

No šodienas SIA "Rīgas meži" plāno sākt potenciāli bīstamo koku zāģēšanu Mārupes novada Babītes pagastā, pie Beberbeķiem, informē uzņēmums.

Teritorija atrodas "Rīgas mežu" Tīreļu mežniecībā.

Darbi notiks gar pašvaldības ceļa malām dabas parkā "Beberbeķi" no Beberbeķu ielas līdz Brīvkalniem.

Plānots, ka darbi norisināsies līdz 30.jūnijam.

Koku zāģēšana ir saskaņota ar Dabas aizsardzības pārvaldi, kas vienlaikus apliecinājusi, ka koki ir sausi vai zaļo koku stumbri pārsniedz atļauto slīpumu pret Beberbeķu ielas brauktuvi. Darbu veikšanai saņemts Valsts meža dienesta apliecinājums koku ciršanai.

Uzņēmums lūdz iedzīvotājus darbu laikā ievērot pārvietošanās ierobežojumus. Bīstamo koku zāģēšanas laikā īslaicīgi var tikt slēgta satiksme.

Kā ziņots, pagājušajā gadā pašvaldības SIA "Rīgas meži" apgrozījums palielinājies par 21,5% un sasniedzis 21,35 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā. Apmēram uz pusi augusi uzņēmuma peļņa no saimnieciskās darbības, sasniedzot 2,14 miljonus eiro.

Būtiskākie "Rīgas mežu" ieņēmumi bijuši no kokmateriāliem - apaļkokiem, zāģmateriāliem un blakusproduktiem, sasniedzot 16,1 miljonu eiro. Kopumā tas veidojot 75,5% no kopējiem uzņēmuma ieņēmumiem. Tie, salīdzinot ar 2021.gadu, esot palielinājušies par 5%.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru mežu, 446 hektārus Rīgas parku un apstādījumu, kā arī 385 hektārus lielo kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".