Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Lidl" paziņo par jauna divstāvu metropoles veikala atvēršanu Rīgā

© Publicitātes foto

Veiksmīgi noslēdzoties arhitektoniski pievilcīgās veikala ēkas būvniecības, kā arī apkārtējo ielu krustojumu un pagalmu infrastruktūras labiekārtošanas darbiem, mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” šodien paziņo sava jaunākā Rīgas divstāvīgā metropoles veikala atklāšanas datumu – tas notiks 15. jūnijā, plkst. 7.30 Kalnciema ielā 38.

Jaunā “Lidl” veikala atklāšana simbolizē, ka Āgenskalna apkaimē iepirkšanās un gastronomiskās kultūras renesanse turpinās ar pilnu jaudu. Kalnciema ielas “Lidl” veikals saviem klientiem turpmāk piedāvās uz vietas ceptus maizes izstrādājumus, vienmēr svaigus dārzeņus un augļus, plašu gaļas un zivju produktu klāstu, piena un siera produktus, veselīgus riekstus un gardus saldumus no visas pasaules. Ikdienas iepirkšanos aizrautīgāku padarīs regulāras dažādu gastronomisko kultūru nedēļas ar Āzijas, Amerikas, Vidusjūras un Eiropas kulināro reģionu garšām. To visu papildinās plašs bērnu un pieaugušo apģērbu, dārza darbarīku un DIY remontdarbu instrumentu piedāvājums. Kā jau “Lidl” veikalos ierasts - visi produkti šeit vienmēr būs augstākajā kvalitātē par zemāko iespējamo cenu.

Veikala atklāšanas dienā no plkst. 8.00 apmeklētājus iepriecinās laimes rats ar pārsteigumu balvām, bet vakarpusē apkaimes iedzīvotāji tiek aicināti uz muzikālu gril-ballīti. No plkst. 18.00 līdz 20.00 veikala iekšpagalmā varēs nogaršot šefpavāra Arta Upnera grilējumus, bet muzikālo noskaņu veidos Āgenskalna bērnu ansamblis “Rasa” un DJ Mareks Ameriks ar vinila plašu ballīti. Jaunākie veikala apmeklētāji laiku patīkami varēs pavadīt īpaši izbūvētajā bērnu spēļu laukumiņā.

Industriālā kvartāla atdzimšana jaunā veidolā

“Šis neapšaubāmi ir īpašs “Lidl” veikals. Pēc plašām arhitektu kopienas un apkaimes aktīvistu diskusijām tika rasts optimāls risinājums industriāli degradētās teritorijas atgriešanai Āgenskalna apkaimes iedzīvotāju ikdienas dzīvē,” norāda Mikus Ķīsis, “Lidl Latvija” Nekustamo īpašumu departamenta vadītājs.

Jaunā “Lidl” veikala ēka būs nedaudz vairāk kā 4600 kv.m. liela ar gandrīz 1500 kv.m. plašu un gaišu tirdzniecības zāli. Par kvartāla industriālo pagātni Kalnciema ielas pusē atgādinās mūra ēku fasādes fragmenti, kuros tiks izvietotas nelielas komerctelpas, kas jau drīzumā atdzīvosies.

Runājot par jaunā veikala ēkas projektu arhitekts Andris Bērziņš no SIA “Archab” uzsver: “Jaunā būvapjoma koloristika tika veidota maksimāli nosvērta, bez liekiem akcentiem, tai pašā laikā mēģinot veidot nosvērtas un pārdomātas proporcijas fasāžu plakņu kārtojumā̄, ko garenfasādēs caurvij tā saucamā zāģzoba jumta silueta līnija, kas atgādina par teritorijas vēsturisko saikni ar bijušo ražošanas teritoriju, kas tagad iegūst jaunus vaibstus. Cienot zudušo ražošanas teritoriju, būvprojektā izmantotas piekārta dekoratīvā̄ ķieģeļa fasādes ar ritmisku kārtojumu. Ņemot vērā̄ pilsētbūvniecisko situāciju un apkārtnes prasības, šis projekts veido absolūti unikālu ēku minētajos pilsētbūvniecības apstākļos.”

Vērienīgs apkaimes infrastruktūras labiekārtošanas projekts

Paralēli jaunās “Lidl” veikala ēkas celtniecībai par uzņēmuma līdzekļiem vairāk nekā 450 000 EUR vērtībā tika pārbūvēti un modernizēti Melnsila ielas krustojumi ar Kristapa ielu, Kalnciema ielu un Kapseļu ielu.

Šajos trīs krustojumos ir uzstādīti viedie luksofori satiksmes plūsmas uzlabošanai, ierīkotas un izgaismotas gājēju pārejas, izbūvēta papildjosla labā pagrieziena ērtākai veikšanai virzienā uz centru Melnsila un Kapseļu ielu krustojumā. Nokaltušo koku vietā gar šīm ielām iestādīti jauni. “Lidl” īstenotie kompleksie satiksmes plūsmas uzlabojumi ir paaugstinājuši šo krustojumu caurlaidību un drošību.

“Lidl” Kalnciema ielas veikala projektā veikto investīciju kopapjoms tiks publiskots veikala atklāšanas dienā.