Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lielākās slimnīcas izsludinātajā brīvdienā strādās kā darbadienās

© f64.lv, Oksana Džadana

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS), Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca pirmdien strādās kā darbadienā un plānotās vizītes neatcels.

"Apzināmies, ka Bērnu slimnīcas pacienti, viņu vecāki, kā arī mūsu slimnīcas ārsti un pārējais slimnīcas personāls, ir rūpīgi plānojuši vizītes, paredzētās procedūras un pakalpojumus, tādēļ 29.maijā visas ieplānotās vizītes un citi ārstniecības pakalpojumi notiks, kā plānots," teikts BKUS paziņojumā.

"29.maijā slimnīcas darbs notiek plānotajā kārtībā - pacientu vizītes pie speciālistiem un uz izmeklējumiem netiek pārplānotas," vēsta Stradiņa slimnīca.

Arī Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca uzsver, ka pirmdien strādās kā darbadienā un plānotās vizītes netiks atceltas.

Līdzīgi arī Valsts asinsdonoru centrs izplatījis paziņojumu, uzsverot, ka "asins pārliešanai brīvdienu nav", tādēļ notiks visi plānotie izbraukumi un donori tiks gaidīti visās pieņemšanas vietās ierastajā laikā.

Kā ziņots, Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām. Sociālajos tīklos šāds parlamenta lēmums izpelnījies ļoti neviennozīmīgu vērtējumu - no vienas puses, cilvēkiem it kā ir prieks par brīvdienu, bet no otras puses, tiek norādīts, ka šāds pēdējā brīža lēmums rada lielu haosu un ir vērtējams kā politisks populisms.