Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ugunsgrēks Ziepniekkalnā: no mājām evakuē vairāk nekā 30 cilvēkus

© Kaspars Krafts/F64

Piektdienas vakarā Rīgā kādā Ziepniekkalna daudzdzīvokļu namā izcēlies ugunsgrēks, kurā viens cilvēks cietis, bet 32 evakuēti, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.19.26 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ozolciema ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā tika konstatēts, ka deg trešā stāva dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis.

Līdztekus no ēkas tika evakuēti 32 cilvēki. Plkst. 21.19 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt plkst.12.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Auru pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Pēc tam glābēji avārijas vietā sakārtoja ceļa braucamo daļu un devās prom.

LETA jau ziņoja, ka piektdien arī izcēlās plašs meža ugunsgrēks Pierīgā, Olaines novada Stūnīšos. VUGD uz šo ugunsgrēku izsaukumu saņēma plkst.15.17. Dzēšanas darbi kopā ar Valsts meža dienestu (VMD) turpinās arī sestdien.

VMD aģentūru LETA informēja, ka sākotnēji aplēstā ugunsgrēka platība ir aptuveni 18 hektāri, taču tā tiks precizēta. Dzēšanas darbos esot iesaistīts arī Valsts robežsardzes helikopters. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls pagaidām nav zināms.